Gemeente Den Haag

2001-11-27: Museum Scheveningen nieuwe stijl

Het college van Burgemeester en Wethouders ging op 27 November 2001 akkoord met de toekomstvisie van het Museum Scheveningen. Dit betekent dat het museum gevestigd blijft aan de Neptunusstraat. Tevens wordt de subsidie aan deze instelling ook de komende jaren voortgezet.

Het Museum Scheveningen heeft gekozen voor een andere, nieuwe thematische opzet: het dagelijks leven in Scheveningen in combinatie met de badplaats en het uitgaansleven. Het wil zo het bezoekersaantal de komende jaren geleidelijk aan van 21.000 naar 35.000 brengen. Daarnaast zullen de ruimtes voor andere dan museale functies worden gebruikt. Verder worden wisselende tentoonstellingen en gerichte marketing en public relations ingezet.

Als hoofdthema is gekozen voor het dagelijks leven in Scheveningen in combinatie met de badplaats en het uitgaansleven. Deze keuze heeft gevolgen voor de bestaande collectie. Deze zal niet alleen moeten worden geherwaardeerd tegen de achtergrond van dit hoofdthema, ook heeft collectievorming rond het thema bad en uitgaansleven hoge prioriteit. Deze operatie zal een aantal jaren in beslag nemen. Het museum zal in de toekomst meerdere functies krijgen: behalve voor tentoonstellingen zal het ook worden gebruikt als trouwlocatie en krijgt het een sociaal-culturele functie. Het museum is inmiddels in gesprek met twee horeca-ondernemers die interesse hebben in de exploitatie van de horeca. Met de stichting Kommunika en Welzijn Scheveningen worden projecten gerealiseerd die ten doel hebben de oudere en jongere generatie van Scheveningen nader tot elkaar te brengen.

Hiermee blijft het cultureel erfgoed van Scheveningen behouden en heeft het museum een nieuw toekomstperspectief.

27 november 2001

last update: 28 november 2001 ;pag.: 9584; auteur: 112