Gemeente Hengelo

Collecte Wijkavond Woolde
Raadscommissies 30 km-inrichting Roershoek/Hengelose Es Gemeenteraad Verzoek hogere waarde geluidbelasting Gemeentewinkel gesloten Bestemmingsplannen
Let op: fiets in de stalling! Bouwplannen
Euro Wet Milieubeheer
Huldiging Hengelose sportkampioenen Parkeren voor gehandicapten Opening cultuursite Hengelo
Mededelingen 20 november 2001
Tot en met 24 november wordt er niet gecollecteerd.

Van 25 november tot en met 1 december 2001 collecteert Muziekvereniging Concordia Hengelo. Collectanten kunnen zich legitimeren.

Raadscommissies


Sociale Zaken en Volksgezondheid

De commissie SZV vergadert op dinsdag 27 november vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. De agenda voor deze vergadering wordt gepubliceerd in het Hengelos Weekblad van 27 november 2001.

Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Economische Zaken

De commissie ROVEZ vergadert op donderdag 28 november vanaf 19.30 uur in de Raadzaal (kamer S213) van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied 2000
* Beeldkwaliteitplan Buitengebied 2001

* Bestemmingsplan Binnenstad, deelplan parkeergarage B.P. Hofstedestraat

* Verkenning mogelijkheden tariefexperiment openbaar vervoer Hengelo
* Toelichting H. ten Broeke (afdeling Stedebouw en Verkeer) over verkeer

* Afwijzen verzoek herziening bestemmingsplan "Klein Driene" ten einde de illegale situatie op het perceel Reigerweg 42 te legaliseren

* Het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het gebied Hart van Zuid

* Het nemen van een voorbereidingsbesluit en het toepassen van artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. de bouw van een autostalling met de daarbij behorende technische- infrastructurele en overige voorzieningen op een perceel gelegen aan de Beckumerkerkweg 20 te Beckum

* Het nemen van een voorbereidingsbesluit en toepassing artikel 19/19a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. de bouw van een uitbreiding van het woonhuis Deldenerstraat 175 a

* Het toepassen van artikel 19, lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een woonhuis op het perceel Krabbenbosweg 7

* Het toepassen van artikel 19, lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het veranderen en vergroten van een woonhuis aan de Rougoorweg 50

* Het toepassen van artikel 19, lid 1/19a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een kapschuur aan de Nieuwe Grensweg 160
* Het toepassen van artikel 19, lid 1/19a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van een schuilgelegenheid aan de Wolfkaterweg 64

* Toepassing artikelen 19/19 a WRO en art. 50 lid 4 WW t.b.v. de bouw van een inrijhal op perceel Deldenerdijk 55

Gemeentewinkel gesloten


Donderdag 22 november is de Gemeentewinkel tot 14.00 uur gesloten. Van 14.00 tot 16.00 uur bent u weer welkom in de Gemeentewinkel.

Let op: Fiets in de stalling!


Op dinsdag 13 november zijn door Wijkbeheer in samenwerking met de Politie 150 fietsen verwijderd uit de binnenstad. Om te voorkomen dat uw fiets wordt meegenomen, verzoeken we u dan ook om uw fiets af te sluiten en in een hiervoor bestemde stalling te plaatsen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wijkbeheer, telefoon 2459459.

Euro


Over ruim een maand is het zover. Op 1 januari 2002 is de ons nieuwe geld. Nu betalen we nog met guldens. Straks betalen we onze boodschappen met s. Tot 1 januari 2002 hoeft u zelf niets te doen. Toch staan er nu al bedragen in s op bankafschriften. En op de prijskaartjes in de winkels staan de bedragen vaak al in guldens en in s. Dat is om iedereen te laten wennen aan het nieuwe geld. Informatie
In de Gemeentewinkel is een stand ingericht met informatie over de . U kunt hier gratis brochures afhalen. De stand staat er nog tot half januari 2002. De Gemeentewinkel vindt u in het stadhuis, achter de hoofdingang links, en is op werkdagen geopend van 8.30 16.00 uur.

Opgave huldiging Hengelose sportkampioenen

De jaarlijkse huldiging van de Hengelose sportkampioenen door het gemeentebestuur is op maandag 28 januari 2002. In overleg met o.a. sportjournalisten wordt een sportman, sportvrouw en sportploeg uitgekozen. Tevens wordt de sportstimuleringsprijs uitgereikt aan een jeugdlid of jeugdteam voor de meest aansprekende sportprestatie dit jaar. Ook wordt een sportvrijwilliger gehuldigd en deze ontvangt de "Rob Kerkhoven Sportvrijwilligersprijs".

Opgave

U kunt tot 15 december 2001 personen of teams opgeven door een opgaveformulier in te vullen. Dit formulier is samen met de criteria op te vragen bij de sector Sport en Recreatie, Postbus 18, 7550 AA Hengelo, telefoon 2459730.

Wijkmarkt

uiteenlopende zaken, zoals het beheer en onderhoud in de wijk, de verkeerssituatie in de wijk, het ouderen- en seniorenbeleid en het
Jongeren, een lust of een last?

Tevens is er een algemeen programma, waarin een paneldiscussie zal worden gevoerd over het thema "jongeren , een lust of last voor uw wijk". Centraal staat de vraag wat de gemeente kan/moet doen voor de jongeren in de wijk.

Locatie

In verband met de parkeerdruk in en rondom deze straat verzoeken wij u om niet met de auto te komen, maar op de fiets of lopend. Mocht u hiertoe niet in staat zijn, dan bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een wijkbus, die wij speciaal voor deze avond laten rijden. U moet zich hiervoor dan wel even aanmelden bij de afdeling Wijkaanpak, telefoon (074) 245 9232. Hier kun u ook meer informatie verkrijgen over vertrektijden en opstapplaatsen.

30 km-inrichting Roershoek en Hengelose Es

In aansluiting op het landelijke verkeersveiligheidsbeleid "Duurzaam Veilig" streeft de gemeente Hengelo er naar om de komende jaren alle woonwijken in te richten als verblijfsgebied met een maximale toegestane snelheid van 30 kilometer per uur.

Roershoek

Op 28 maart 2001 is in de Roershoek een informatieavond gehouden, waarin een vertegenwoordiging van buurtbewoners de verkeersknelpunten in de buurt aan kon geven en toe kon lichten. Aan de hand van deze knelpunten heeft de gemeente een inrichtingsvoorstel gemaakt voor de herinrichting van Roershoek, inclusief maatregelen voor de meest urgente punten. Op 19 september konden bewoners tijdens een inloopavond op het inrichtingsvoorstel reageren. Tot 18 oktober 2001 heeft het voorstel ter inzage gelegen.

Aan de hand van de binnengekomen reacties werkt de gemeente momenteel aan een definitief inrichtingsvoorstel. Naar verwachting kan het definitieve voorstel begin 2002 in raadscommissie en gemeenteraad worden behandeld.

Hengelose Es

Samen met de werkgroep infrastructuur Hengelose es is een inventarisatie gemaakt van onveilige locaties in de buurt. In deze werkgroep zijn bewoners- en belangenorganisaties vertegenwoordigd. De gemeente heeft aan de hand van de aangegeven knelpunten een inrichtingsvoorstel gemaakt voor de herinrichting van de Hengelose Es, inclusief maatregelen voor de meest urgente punten. Op 12 september is een inloopavond gehouden waar bewoners op het inrichtingsvoorstel konden reageren. Tot 11 oktober heeft het voorstel ter inzage gelegen.

Aan de hand van de binnengekomen reacties werkt de gemeente momenteel aan een definitief inrichtingsvoorstel. Naar verwachting kan het definitieve voorstel begin 2002 in raadscommissie en gemeenteraad worden behandeld.

Verzoek tot vaststelling hogere waarde geluidbelasting

Burgemeester en wethouders zijn van plan een verzoek in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel voor vaststelling van een hogere grenswaarde als bedoeld in artikel 110a van de Wet Geluidhinder voor:
* de geluidbelasting aan de gevels van een aantal bestaande woningen, gelegen aan de Esbjergstraat, Kopenhagenstraat, Kalmarstraat en de Stockholmstraat.

Deze hogere waarde is noodzakelijk vanwege de voorgenomen aanleg van de HOV doorstroomas Vossenbelt (busbaan langs de Beneluxlaan). Hierdoor is er in de zin van de Wet geluidhinder sprake van een reconstructie. De bewoners van de betreffende woningen zijn hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.
Ter inzage, opmerkingen en openbare zitting
Het ontwerpverzoek met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 21 november 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer R115. Opmerkingen inzake het ontwerpverzoek kunt u gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Mondelinge opmerkingen kunnen worden gemaakt tijdens de openbare zitting, die gehouden wordt op dinsdag 18 december 2001 om 14.00 uur op kamer 34 van het Stadhuis. Wanneer u van deze openbare zitting gebruik wilt maken verzoeken wij u dit telefonisch kenbaar te maken, telefoon 2459653.

Bestemmingsplannen


Ontwerp partiële wijziging bestemmingsplan Klein Driene, deelplan de Noork (Kotmansweg)

Ten behoeve van oprichten vier woningen

De wijziging heeft betrekking op een perceel gelegen aan de Kotmansweg binnen het bestemmingsplan Klein Driene, deelplan de Noork. Op dit perceel is momenteel een sportschool gevestigd. Het voorgestelde bouwplan is niet in overeenstemming met genoemd bestemmingsplan. De woningen worden namelijk gerealiseerd op gronden met de bestemming "Bedrijfsdoeleinden B". Op grond van artikel 9 lid 7 van het geldende bestemmingsplan is het College van B en W bevoegd de gronden met deze bestemming, onder voorwaarden, te wijzigen in de bestemming "Woondoeleinden W". Met in achtneming van deze voorwaarden is onderhavige partiële wijziging uitgewerkt.

Ter inzage en bedenkingen

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 21 november tot 19 december 2001 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer R115. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk bedenkingen indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Definitieve ontwerpen ter inzage
Op dinsdag 20 en op woensdag 21 november 2001 kunt u van 16.00 tot 20.00 uur kennis nemen van de definitieve ontwerpen voor de doorstroomas Vossenbelt en het voorontwerp bestemmingsplan doorstroomas Vossenbelt. Het gedeelte van de doorstroomas betreft de Levantstraat en Belgradostraat.

Op dinsdag 20 november bent u van harte welkom in kamer S216 en op 21 november kunt u terecht in de Gemeentewinkel in het stadhuis (voorbij de receptie links).

Voorontwerpbestemmingsplan doorstroomas Vossenbelt De aanleg van de HOV doorstroomas Vossenbelt vindt plaats binnen de ruimte van het openbaar (weg)profiel. In een aantal huidige bestemmingsplannen ontstaat strijdigheid met de bestemmingsomschrijving en soms met een ter plaatse bindend dwarsprofiel en de daarbij aangegeven maten.
In het voorliggende voorontwerpbestemmingsplan worden alle strijdigheden herzien.

Ter inzage, informatie en inspraak
definitieve ontwerpen liggen van 21 november tot 19 december 2001 ter uw mening over het voorontwerpbestemmingsplan en de definitieve ontwerpen kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Geeft u daarbij duidelijk aan of uw brief het definitief ontwerp of het voorontwerpbestemmingsplan betreft.
* Prinses Beatrixstraat 2, oprichten brug en vergroten bedrijfsrestaurant


* Theodora Versteeghstraat 36, plaatsen dakkapel Nadat het College van B en W over bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.
In de week van 5 tot en met 9 november 2001 is ingestemd met:
* Rijnstraat 54, oprichten duivenhok
het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. De besluiten zijn genomen in de week van 5 tot en met 9 november 2001. Informatie over de exacte data, kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.
Artikel 19 lid 3 WRO
Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Gronaustraat 9, veranderen en vergroten woning d.m.v. erker
* Godfried Bomansstraat 65, oprichten schuur
* Vöckersweg 27, oprichten tuinhuisje

Deze bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Ter inzage en zienswijzen
Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 20 november tot 18 december 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat (2e etage), Markt 203. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 20 november tot 18 december 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV)

Er is een aanvraag om bouwvergunning ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV ten behoeve van het veranderen van een winkelruimte, op het perceel Nieuwstraat 43.

Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en bedenkingen

Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 20 november tot 4 december 2001 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, tweede verdieping van het Telgenflat, Markt 203. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u van 20 november tot 4 december 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet Milieubeheer


Vergunning
te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken, een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, verleend aan:

* Verenfabriek de Spiraal BV, voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor het produceren van technische veren en draadproducten, Spinelstraat 50

* Plasticon Haven B.V.. Het gaat om een revisievergunning voor een kunststofverwerkende onderneming werkzaam in de sector tank- en apparatenbouw, Havenkade 46
Ter inzage

De vergunningen met andere van belang zijnde stukken liggen vanaf woensdag 21 november 2001 tot en met 3 januari 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Beroep en voorlopige voorziening

Aangezien de besluiten tot vergunningverlening naar de inhoud niet afwijken van de ontwerpen daarvan en er tegen de ontwerpen niet tijdig bedenkingen zijn ingebracht staat hiertegen geen beroep meer open op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid bestaat tot en met 3 januari 2002 wel voor degene die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig bedenkingen in te brengen.

Om in beroep te kunnen gaan dient u een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te zenden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroepschrift moet binnen bovengenoemde termijn van zes weken in tweevoud zijn ingediend.

Degene die beroep instelt, dient binnen vier weken na een verzoek daartoe van de griffier een griffierecht van f. 225,-- ( 102,10) (voor rechtspersonen f. 450,-- ( 204,20)) te voldoen door storting of bijschrijving op girorekeningnummer 507590 t.n.v. de Raad van State. Dit geldt eveneens voor degene die voor 3 januari 2002, naast een beroepschrift, een verzoek om een voorlopige voorziening (bijvoorbeeld schorsing) indient bij de Voorzitter van de hiervoor bedoelde Afdeling. In dat geval is nogmaals het griffierecht van f. 225,-- ( 102,10) resp. f. 450,-- ( 204,20) verschuldigd. Het verschuldigde bedrag dient in dat geval binnen twee weken na verzoek daartoe van de griffier te worden voldaan.

Voor nadere informatie over het instellen van beroep en/of het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.

Opleggen nadere geluideis

Burgemeester en wethouders hebben, in afwijking van de geldende geluidsvoorschriften ingevolge het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer, besloten tot het opleggen van een nadere geluideis aan:
* Munsterhuis Hengelo Exclusief, Goudstraat 31 t/m 49
Het besluit inzake de nadere geluideis en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 21 november 2001 tot 3 januari 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit door een belanghebbende binnen zes weken na de dag waarop het is bekendgemaakt een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo.

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kan in geval van een spoedeisend belang het verzoek worden gedaan een voorlopige voorziening te treffen. Een zodanig verzoek, dat moet worden ondertekend, dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Bij een verzoek om een voorlopige voorziening dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Voor het in behandeling nemen van een verzoek wordt griffiegeld geheven. Besluiten tot gedeeltelijke intrekking vergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer:

* de eerder verleende revisievergunning aan H.J.G en M.L. Ottink voor een melkrundveehouderij en fokvarkenshouderij, gelegen aan de Wolfkaterweg 61 op verzoek van de vergunninghouders gedeeltelijk hebben ingetrokken. De gedeeltelijke intrekking heeft betrekking op het houden van fokvarkens met bijbehorende emissie en depositie van ammoniak en houdt verband met de wens om de bij de intrekking vrijkomende ammoniakproductieruimte te betrekken bij de beoordeling van de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor H.H. Luyerink, Ruhenbergerweg 21 in Overdinkel, gemeente Losser.

* de eerder verleende revisievergunning aan A.F. Pot voor een akkerbouwbedrijf annex paarden- en vleesvarkenshouderij, gelegen aan de Wolfkaterweg 63 op verzoek van de vergunninghouder gedeeltelijk hebben ingetrokken. De gedeeltelijke intrekking heeft betrekking op het houden van vleesvarkens met bijbehorende emissie en depositie van ammoniak en houdt verband met de wens om de bij de intrekking vrijkomende ammoniakproductieruimte te betrekken bij de beoordeling van de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor Timmerhuis Geesteren B.V., Haarbrinksweg 47 in Geesteren, gemeente Tubbergen.

* de eerder verleende oprichtingsvergunning aan J.G.E. Roerink voor een veehouderijbedrijf gelegen aan de Mensinkweg 80 op verzoek van de vergunninghouder hebben ingetrokken. De intrekking bestaat uit twee delen.
Een deel heeft betrekking op rundvee en vleesvarkens en houdt verband met de wens om de bij de intrekking vrijkomende ammoniakproductieruimte te betrekken bij de beoordeling van de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor Maatschap Brummelhuis, Bretelerveldweg 2 te Haaksbergen. Het andere deel heeft betrekking op vleesvarkens en houdt verband met de wens om de bij de intrekking vrijkomende ammoniakproductieruimte te betrekken bij de beoordeling van de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor M.G. Huisken-Heuver, Ten Cateweg 4 te Wierden.

De genoemde beschikkingen en andere ter zake zijnde stukken liggen van 21 november 2001 tot en met 11 januari 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Tegen de ontwerpen van genoemde beschikkingen zijn geen bedenkingen ingebracht en de beschikkingen zijn niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Daarom kan tegen deze beschikkingen alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
ingesteld en binnen de beroepstermijn van 6 weken een verzoek wordt gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek daartoe moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht alvorens op dit verzoek is beslist.

Ontwerpbesluiten tot intrekking vergunning

Op grond van artikel 8.26 Wet milieubeheer juncto par. 3.5.6. Algemene wet bestuursrecht bestaat de intentie om op verzoek over te gaan tot gehele respectievelijk gedeeltelijke intrekking van de vergunningen, die eerder ingevolge de Hinderwet (nu Wet milieubeheer) voor het houden van vee in stallen zijn verleend aan:

* J.H. Altena, Deldenerdijk 71

* G.J. Beltman, Oelerschoolpad 14

De intrekkingen staan in onmiddellijke samenhang met het verlenen van milieuvergunningen voor het houden van vee in de gemeenten Hof van Twente, Dalfsen, Deventer en Haaksbergen.
Ter inzage en beroep

De ontwerpbesluiten liggen vanaf woensdag 21 november 2001 gedurende veertien dagen ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655. Gedurende de inzagetermijn kunt u hiertegen schriftelijk bedenkingen indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. In beginsel kunnen slechts belanghebbenden, die tijdig bedenkingen hebben ingebracht, binnen zes weken na de dag volgende op de dag waarop exemplaren van de door ons te nemen besluiten tot intrekking ter inzage worden gelegd, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een zodanig beroep kan desgewenst vergezeld gaan van een bij de Voorzitter van deze afdeling in te dienen verzoek om een voorlopige voorziening. Belanghebbende is degene wiens belang rechtstreeks betrokken is bij het te nemen besluit.

Ontwerpbeschikkingen

Burgemeester en wethouders zijn van plan om op grond van de Wet milieubeheer een revisievergunning te verlenen aan:
* Maatschap A.B. en J.G. Hazelaar, Olde Meulenweg 8, voor een melkrundvee en pluimveehouderij aldaar, kadastraal bekend gemeente Hengelo, sectie E, nr. 176, 727 en 732. De vergunning bevat voorschriften, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken. De aanvraag betreft het beëindigen van het houden van vleesvarkens en een toename van het aantal te houden melkkoeien.
* G.L. Venhuis, Kristenbosweg 60, voor een rundvee, varkens, pluimvee en paardenhouderij aldaar, kadastraal bekend gemeente Hengelo, sectie T, nr. 721. De vergunning bevat voorschriften, welke ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken. De aanvraag betreft het kleinschalig houden van rundvee, scharrelvarkens, scharrelkippen en paarden.

Ter inzage

De genoemde ontwerpbeschikkingen met de daarbijbehorende aanvragen en andere ingebrachte stukken liggen van 21 november tot en met 19 december 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerpbeschikkingen kunt u tot en met 19 december 2001 schriftelijk indienen en richt u aan het gemeentebestuur, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt, kan het gemeentebestuur verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking.

Tegen een hierna op de aanvraag om vergunning te nemen beschikking kan Parkeerplaatsen voor gehandicapten


In de week van 5 tot en met 9 november 2001 is besloten om gehandicaptenparkeerplaatsen toe te wijzen aan:
* de parkeerplaats rechts van de blokcontainers op het parkeerterrein grenzend aan de Golsstraat

* de parkeerplaats direct voor de woning 't Swafert 52 op Plein 3.
De parkeerplaatsen mogen, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigenaar van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse zal worden vermeld. Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 Opening cultuursite Hengelo


De 6 Hengelose culturele instellingen

* Bibliotheek

* CREA

* Kunstcentrum

* Metropool

* Muziekschool

* Rabotheater,

presenteren u de geheel nieuwe en integrale cultuursite van de stad Hengelo:

cultuurplein.hengelo.nl

De wethouder van Cultuur & Financiën, de heer G. ter Ellen, zal de site officieel openen en de prijsuitreiking verzorgen aan de prijswinnaars van de Hengelose Cultuurquiz die in het weekend voorafgaand aan de opening plaatsvinden.

Opening en wedstrijd

De opening vindt plaats op dinsdag 27 november 2001 om 17.15 uur in de centrale bibliotheek, in het "i-punt binnenstad" 1e etage. Aan de opening is een wedstrijd verbonden, waarvan de vragen op 24 en 25 november op de website te vinden zijn en in Bibliotheek Hengelo verkrijgbaar zijn.

In het i-punt binnenstad wordt gelegenheid geboden om gratis gebruik te maken van internet om de vragen over het cultuurplein op te lossen en in te sturen.

Oplossingen insturen uiterlijk 25 november 2001 naar info@bibliotheekhengelo.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd. De winnaar moet in de gelegenheid zijn om bij de officiële opening van het cultuurplein aanwezig te zijn. Inzenders maken kans op de hoofdprijs: een boek en 2 vrijkaarten voor een voorstelling in het Rabotheater Hengelo.
november 6 13