Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

zondag 25 november 2001
15:41 zondag 25 november 2001

Bert Visser
0592 331144
0651 611629

PATERSWOLDE

Een 91 jarige automobilist uit Paterswolde is zaterdagmiddag op de Hoofdweg met zijn auto tegen een garagebox gereden. Hij kwam er van af met de schrik en een bloedneus. Zij auto raakte zwaar beschadigd. De man had net een paar harinkjes gekocht bij de visboer en wilde met zijn auto wegrijden. Volgens hem reed zijn auto met automaat al weg toen hij de auto startte. Hij kwam tegen een garagebox tot stilstand. De politie heeft de hoogbejaarde man met zijn harinkjes thuis afgezet.

ASSEN

Een 36 jarige automobiliste uit Assen vond zondagmorgen rond kwart voor vijf haar Waterloo toen ze met haar auto de bocht bij de Balkenrotonde miste en op de curve stones tot stilstand kwam. De vrouw verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. De ademanalyse op het politiebureau gaf aan dat ze met ongeveer 1,4 promille achter het stuur had gezeten. Ze kreeg een rijverbod van acht uur en een dagvaarding. Haar rijbewijs is direct ingevorderd.

HOOGEVEEN

Bij een verkeersongeval op de kruising Mr. Cramerweg met de afrit van de A37 bij Hoogeveen zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Het ongeval gebeurde toen een 58 jarige automobilist uit Veendam aan het eind van de afrit van de A37 geen voorrang verleende aan de auto van een 41 jarige automobilist uit Dwingeloo, die over de Mr. Cramerweg reed. Door de klap kwam de auto van de man uit Dwingeloo tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De twee inzittenden zijn door de brandweer uit het wrak van hun auto bevrijd. De auto van de Veendammer botste frontaal op een ANWB paal.

NIJENSLEEK

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Hoofdweg in Nijensleek zijn zaterdagavond laat, drie inzittenden van een personenauto gewond geraakt. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar ziekenhuizen in Meppel en Groningen. De bestuurder van de auto, een 20 jarige man uit Diever kwam er zonder noemenswaardig letsel van af. Omdat alcoholgebruik werd vermoed is in het ziekenhuis van hem een bloedproef genomen. Twee eveneens uit Diever afkomstige inzittenden van 17 en 20 jaar raakten bekneld en zijn door de brandweer uit de auto gehaald. De auto was door nog onbekende oorzaak in de berm beland. Bij een stuurcorrectie verloor de bestuurder de macht over zijn voertuig. De auto kwam links van de weg tegen een boom tot stilstand.

EMMEN

De politie heeft zaterdagavond een 14 jarige jongen uit Emmen aangehouden. Een 48 jarige bewoner van de Zwarte Kraai betrapte de jongen toen hij samen met twee anderen bezig was met het stelen van twee fietsen uit diens garage. De man zag kans om een van de drie op te sluiten in de garage en over te dragen aan de politie. De andere twee, waarvan de identiteit inmiddels bekend is wisten te ontkomen. De 14 jarige knaap is na voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie ingesloten.

KLIJNDIJK

Bij een inbraak in een woning aan De Garven in Klijndijk zijn onder ,meer een videocamera een videorecorder en een aantal bespeelde videobanden gestolen.
Men is de woning binnengekomen na vernieling van een keukenraam aan de achterzijde van het huis.

HOOGEVEEN

De politie van Hoogeveen heeft zaterdagmorgen bij een warenhuis aan de Hoofdstraat in Hoogeveen vier inwoners van Blokzijl en Vollenhove aangehouden op verdenkine van het plegen van winkeldiefstal. Het ging om twee families. De Blokzijlster familie had nog een baby bij zich. Bij hun fouillering kwamen voor bijna 1000 gulden artikelen tevoorschijn van de meest uiteenlopende aard zoals after shave, videobanden, CDs, sokken , gorgdijnhaken enz. enz., afkomstig uit twee winkels aan de Hoofdstraat in Hoogeveen.
Alle vier hebben de winkeldiefstallen bekend. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De goederen zijn teruggegaan naar de betreffende warenhuizen

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe