Korps: Utrecht, plaats: UTRECHT 25-11-2001
PERSBERICHTEN DISTRICT BINNENSTICHT 12.45 UUR

Botsing fietsers

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Een 13-jarig meisje uit Driebergen-Rijsenburg is zatermiddag 24 november gewond geraakt toen zij in botsing kwam met een 15-jarig meisje uit dezelfde woonplaats.

Beide meisjes reden rond vijf uur s middags met de fiets op de kruising Traaij en Nassaulaan in Driebergen-Rijsenburg. Toen de 13-jarige fietsster linksaf wilde slaan, reed het 15-jarige meisje rechtdoor. Beide haakten met het stuur in elkaar waardoor het jongste meisje viel en haar hoofd bezeerde. Zij is voor onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis.

Auto tegen boom

ZEIST Zaterdagmiddag 24 november rond vijf uur s middags is bij een eenzijdig ongeval op de Arnhemse Bovenweg in Zeist een 42-jarige inwoner van Odijk gewond geraakt. De man is met zijn auto tegen een boom gebotst en moest door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd worden.

Vermoedelijk reed de man vanuit de richting Driebergen. Over de eventuele oorzaak van dit ongeluk tast de politie nog in het duister. Getuigen van het ongeluk worden daarom verzocht contact op te nemen met de politie district Binnensticht (0900-8844).

Rijden zonder rijbewijs

ZEIST- Zaterdagmiddag 24 november is een 23- jarige Amersfoorter aangehouden vanwege het rijden zonder rijbewijs. Aangezien het niet de eerste keer was dat de man zonder rijbewijs reed, is de auto inbeslaggenomen.

Controles

DE BILT- Bij verschillende verkeerscontroles op de Biltsestraatweg, Utrechtseweg, Weltevreden, Visserssteeg, en Soestdijkseweg Zuid zijn zaterdag 24 november zijn 178 bekeuringen uitgeschreven voor te snel rijden, het niet dragen van de autogordel, het niet voeren van een kenteken aan een aanhangwagen en het ontbreken van een hulpkoppeling aan de auto. Ruim 2000 voertuigen zijn gecontroleerd.