Ingezonden persbericht

Wereldprimeur: de eerste website op het Internet kan spreken

EKEREN-ANTWERPEN, 24-11-2001 -- Wereldprimeur: de eerste website op het World Wide Web dat kan spreken!

Persbericht

Geachte redactie,

Een website die voor u alle teksten voorleest? Nog nooit van gehoord? Dat is normaal! Want Seniorennet.be is net online gekomen met een échte primeur op wereldvlak! Het Internet is er 'zogezegd' voor iedereen, maar probeer maar eens als blinde/slechtziende op het net te surfen... Vandaar is er door ons het idee gekomen om alle teksten te laten voorlezen, hierdoor kan een blinde/slechtziende iedere tekst tóch 'lezen' en begrijpen!!

De wereldprimeur is er wel écht: meer dan 6 miljard mensen op de wereld, vele miljarden website's op het Internet en honderden miljoenen mensen hebben een internetaansluiting op dit Wereld Wijde Web... Maar nooit kwam íemand op het idee om zijn site écht toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden!? Maar dat is nu verleden tijd…!

Met dit unieke initiatief moet de stap naar het internet ook voor slechtzienden een stuk makkelijker worden.

We hopen dat dit nieuwe idee, wordt uitgewerkt door nog vele andere website's, en zo op korte termijn een nieuwe 'standaard' ontwikkeld krijgen, die ervoor zorgt dat iedere webmaster zijn website moet kunnen laten spreken, of er niet 'bijhoort'. Op deze manier hopen we dat binnenkort alle blinde en slechtziende surfers over heel de wereld hun favoriete website kunnen beluisteren.

Het beluisteren van de teksten van Seniorennet is mogelijk op elke computer die toegang heeft tot het internet. U moet vanzelfsprekend wel over een geluidskaart en luidsprekers beschikken. Op softwarevlak heeft u een afspeelprogramma nodig die de geluidsbestanden kan afspelen. Dit programma staat standaard op elke computer, indien niet kan u dit volledig gratis downloaden vanaf Seniorennet. Om de teksten te beluisteren klikt u op het speciale icoontje, dat overal op de website zichtbaar is. Een duidelijk verstaanbare vrouwenstem leest dan de betreffende pagina voor.

4 maanden werk, 180 uur voorgelezen teksten, meer dan 200 MB en minstens 1500 pagina's informatie worden toegankelijk voor alle Vlaamse/Nederlandse surfers.

Op Seniorennet kunnen de bezoekers terecht voor informatie betreffende ondermeer wonen, thuiszorg, reizen, bejaardenhulp, hobbyclubs, beginnersinformatie over internet, links naar andere sites, actualiteit ivm senioren, nuttige adressen, telefoonummers, enz.... en raken op deze manier niet meer verstrikt in alle informatie die nu is verspreid over honderden brochures en foldertjes.

Het Vlaamse Seniorennet.be is niet alleen uniek omdat de teksten voorlezen worden en een unieke bron van informatie is, maar ook is er al een functie ingebracht om de lettergrootte van alle teksten van de site te vergroten en wordt er een poging gedaan om de senioren dichter bij elkaar te brengen en de vereenzaming tegen te gaan door het gratis aanbieden van zoekertjes, chatbox, e-mail adres,...

Voor meer informatie over dit unieke project, kan u mij steeds bereiken op webmaster@seniorennet.be of via volgende gegevens: Puihoek 36 - 2180 Ekeren-Antwerpen e-mail: webmaster@seniorennet.be - URL: www.seniorennet.be Tel: 03/605.69.35 - GSM: 0495/250.735

Hopende met u snel persoonlijk kennis te mogen maken, teken ik.



Ingezonden persbericht