Ingezonden persbericht

Op 23 november verschijnt het nieuwe nummer van Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen. Daarin onder andere de volgende onderwerpen:

IDENTIFICATIEPROCES VS GELEID DOOR UITVAARTONDERNEMER

Thomas Shepardson is de oprichter van D-MORT, de Amerikaanse organisatie die bij rampen wordt ingezet voor berging en identificatie van slachtoffers. Een learjet van de regering haalde Shepardson op 11 september op om leiding te gaan geven aan de grootste operatie in de Amerikaanse geschiedenis voor het identificeren van slachtoffers.

DE EXCLUSIEVE LAATSTE RUSTPLAATS

Wat is er mooier dan een begraafplaats in de natuur. Een ruim graf in een uitgestrekt landschap, de eeuwige jachtvelden waardig.

PROFESSIONALITEIT AAN HET KEUKENTAFELTJE

Het Nijmeegse bureau Nazorg Zuidoost Nederland geeft aandacht voor verdriet en hulp bij het afhandelen van de papierwinkel. Door te luisteren, te bellen naar instanties, door het voorlezen van een mooi gedicht of door er gewoon te zijn.

DE GRENZEN VAN DE UITVAARTVERZEKERING

De markt van uitvaartverzekeringen verbreedt zich. Er zijn steeds meer Plussen en Extra's. Naast de traditionele uitvaartdienst kunnen ook voor- en nazorg verzekerd worden. Wat houdt dat eigenlijk in en waar ligt de grens met de reguliere zorg- en ziektekostenverzekering?

BELGIE HAALT TEUGELS AAN

Het is Vera Dua, de Vlaamse minister van Milieu, ernst. Vanaf 1 januari zal zij streng toezien op naleving van de milieuvoorschriften. Uitvaartverzorgers, crematoriumbeheerders en kistenfabrikanten zijn in allerijl rond de tafel gaan zitten om een oplossing te zoeken voor de verwachte problemen.

RIJK WORDEN IN DE UITVAART?

Hard werken is één. Rijk worden is wat anders. En wat is rijk? We vroegen zelfstandige ondernemers in de uitvaartbranche: word er je rijk van?

NIEUWS

- Omzet uitvaartsector overschrijdt miljard

- NVU en LSUW zien af van Ombudsman Uitvaartwezen
- Mortuariumkosten opnieuw ter discussie

- Funeral Awards 2001 uitgereikt

- Rouwpostregeling december

- Nieuwe entree Heilig Land Stichting

- 'de Facultatieve Groep' hoofdsponsor Uitvaartmuseum
- Dood op 't web

NIEUWE BOEKEN
Handboek thanatopraxie
Persoonlijke uitvaart
Het beste uit Doodgewoon
Dodendans

HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.UITVAARTMEDIA.COM

UITVAART is het onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen in Nederland en België en verschijnt 11 keer per jaar. UITVAART is een uitgave van Uitvaart Media.

Van Stolkweg 16, Den Haag
Postbus 80532, 2508 GM, Den Haag
T +31(0)70 351 88 18
F +31(0)70 351 88 09
E uitgever@uitvaartmedia.com
www.uitvaartmedia.com

Adres redactie
Floris Heermalestraat 12, Utrecht
Postbus 15026, 3501 BA Utrecht
T +31(0)30 272 02 51
F +31(0)30 272 37 82
E redactie@uitvaartmedia.com