Gemeente Eemsmond


Persberichten

Tweede gemeentelijke vrijwilligersdag in Eemsmond

vrijdag 16 november 2001

Woensdag 21 november 2001 houdt de gemeente haar tweede Vrijwilligersdag. Deze dag zet het college van Burgemeester en wethouders weer een groep vrijwilligers in de gemeente in het zonnetje. Dit jaar is de keuze gevallen op de vrijwilligers van de openbare bibliotheken en bibliobus in de gemeente. De gemeente biedt de vrijwilligers een lunch aan in De Rank te Uithuizen. De bijeenkomst begint om 11.45 uur. Na de lunch gaan de collegeleden naar de bibliotheken in Uithuizen, Uithuizermeeden en Warffum en assisteren daar de vrijwilligers bij hun werkzaamheden.

Tweede keer
De gemeente organiseert de Vrijwilligersdag voor de tweede keer. Het is een actie die plaatsvindt op gemeentelijk niveau en wordt georganiseerd door en voor lokale organisaties die met vrijwilligers werken.

De gemeente Eemsmond wil haar waardering uiten voor de vele vrijwilligers die actief zijn op allerlei terreinen in de gemeente. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten ieder jaar een Vrijwilligersdag te organiseren. Op deze dag brengt de gemeente de werkzaamheden van een bepaalde groep vrijwilligers onder de aandacht. Dit kan door bijvoorbeeld collegeleden een dag of dagdeel met deze groep mee te laten draaien en de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.
De keuze van de groep is willekeurig en vindt niet plaats op grond van prestaties. De gemeente heeft dit jaar gekozen voor de vrijwilligers van de vier openbare bibliotheken en de bibliobus. Deze vrijwilligers assisteren de beroepskrachten bij het uitlenen van boeken en andere materialen in de bibliotheken en bibliobus.

Vrijwilligers bibliotheken
In de gemeente zijn vier bibliotheken. In iedere bibliotheek werken vrijwilligers. In Uithuizen werken 15 vrijwilligers, in Uithuizermeeden 14, in Usquert 6 en in Warffum 13. Ook stopt iedere dinsdag de bibliobus in de dorpen Oldenzijl, Oosteinde, Oudeschip, Roodeschool, Rottum, Stitswerd en Kantens. Op de bus zijn twee vrijwilligers werkzaam. Het Hogeland College (HHC) te Warffum heeft een eigen bibliotheek. Hier werken ook nog eens 7 vrijwilligers. In totaal zijn er in de gemeente 57 vrijwilligers werkzaam in de diverse bibliotheken

Tip voor de fotograaf
Woensdag 21 november 2001 om ongeveer 11.45 uur staat loco-burgemeester Rein Eisinga de vrijwilligers van de bibliotheken te woord in De Rank, Hoofdstraat-Oost 1 te Uithuizen. Vanaf 14.00 uur zijn de bibliotheken in Uithuizen (Schoolstraat 22) en Uithuizermeeden (Oudedijksterweg 22) open. Om 14.30 uur is de bibliotheek in Warffum (Westervalge 5a) open. Per bibliotheek is één van de collegeleden aanwezig.

(De bibliotheek in Usquert is op woensdag niet open.)