Gemeente Nuth


ONTWERP-MILIEUPROGRAMMAS TER INZAGE

Het college van burgemeester en wethouders van Nuth maakt het voornemen bekend om de raad een voorstel te doen tot vaststelling van het Milieubeleidsprogramma Nuth 2002-2005, de
Milieu-uitvoeringsprogramma's Nuth 2002-2005 en het Milieumonotoringsprogramma Nuth 2002-2005.

Het Milieubeleidsprogramma bevat de hoofdzaken van het door het gemeentebestuur te voeren milieubeleid en geeft - met het oog op de bescherming van het milieu - richting aan door het gemeentebestuur te nemen besluiten.

In de Milieu-uitvoeringsprogramma's is nader uitgewerkt hoe de gemeente Nuth in de periode 2002-2005 haar wettelijke milieutaken zal gaan uitvoeren met een overzicht van de financiële gevolgen daarvan.

In het Milieumonitoringsprogramma is uitgewerkt hoe de effecten van het gemeentelijke milieubeleid kunnen en zullen worden gemeten en geregistreerd.

De ontwerpen van deze programma's liggen in de periode van 21 november 2001 tot 19 december 2001 ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis van Nuth. Gedurende deze periode kunnen alle ingezetenen van de gemeente Nuth en de in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen hun zienswijze ten aanzien van deze ontwerpen naar voren brengen; dit kan naar wens schriftelijk of mondeling. Desgewenst kan er met (een vertegenwoordiger van) het college van gedachten worden gewisseld over de ontwerpen, mits dat vóór 5 december 2001 schriftelijk wordt aangevraagd. Voor zover dat door het college van burgemeester en wethouders noodzakelijk dan wel wenselijk wordt geacht kunnen tijdig ingebrachte zienswijzen leiden tot aanpassing van de ontwerpen. In de definitieve programma's zal in ieder geval een eindverslag van de gevolgde procedure worden opgenomen en een overzicht worden gegeven van de tijdig ingebrachte zienswijzen en de manier waarop met die zienswijzen rekening is gehouden.

Tegen vergoeding van ten hoogste de kosten worden afschriften van de ter inzage gelegde stukken verstrekt. Met vragen kan eenieder zich wenden tot de heer E. Peeters van de afdeling VROM: 045-5659156.