Ingezonden persbericht

TNO perslunch over vitaminesupplementen op 21 november

ZEIST, 19-11-2001 -- Het gebruik van vitaminesupplementen neemt gestaag toe. Bij meer dan 50% van de huishoudens zijn ze te vinden en een kwart van de bevolking gebruikt ze. Maar soms wordt ook beweerd dat supplementen doping zijn en zelfs dat ze kanker veroorzaken. Dit roept vele vragen op. Hoe is de wetgeving rond supplementen eigenlijk geregeld? Gaat de stelling 'baat het niet, het schaadt ook niet' op? Zijn er omstandigheden waarbij vitaminesupplementen echt nodig zijn, bijvoorbeeld in de sport, of is dat vooral reclametaal? Deze en andere vragen over vitaminesupplementen zullen in de perslunch door toonaangevende specialisten beantwoord worden.

De perslunch wordt georganiseerd door het Vitamine Informatie Bureau van TNO Voeding in Zeist.

Programma perslunch 'Vitaminesupplementen' Woensdag 21 november 2001, TNO Voeding in Zeist

11.00 Ontvangst 11.30 Opening Door dagvoorzitter dr.ir. Alwine Kardinaal, hoofd van de afdeling Voedingsfysiologie, TNO Voeding, Zeist 11.40 Hebben sporters vitaminesupplementen nodig? Prof. Han Kemper, hoogleraar bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam 12.00 De wetgeving nu en in de toekomst Drs. Piet van Doorninck, senior beleidsmedewerker voedingsmiddelen, Keuringsdienst van Waren, Den Haag 12.20 Vitaminesupplementen: baat het niet, het schaadt ook niet? Ir. Angela Severs, manager Vitamine Informatie Bureau van TNO Voeding, Zeist 12.40 Afsluiting 12.45 Aansluitende lunch

Na afloop is er volop de gelegenheid om tijdens de broodjeslunch informeel van gedachten te wisselen met de sprekers en andere aanwezigen.



Ingezonden persbericht