Ingezonden persbericht

Opportunity in Bedrijf: "Balans-eren aan de top"

AMSTERDAM, 19-11-2001 -- Opportunity in Bedrijf viert op 21 november 2001 haar eerste lustrum op de Opportunity-dag. Deze jaarlijkse netwerkbijeenkomst vindt plaats in het Rosarium te Amsterdam van 14.30 uur tot ongeveer 19.00 uur. De bijeenkomst is bedoeld voor de deelnemers aan het netwerk van Opportunity in Bedrijf. Het thema 'Balans-eren aan de top' belichten de sprekers, Koos van Leeuwen, arbeidsmarktconsulent, Agneta Fischer, professor dr. Gender, Cultuur en Management aan de UvA en de forumleden, waaronder Cees van der Hoeven (President Koninklijke Ahold NV) vanuit verschillende invalshoeken.

'Masculiene eigenschappen zijn onontbeerlijk om aan de top te komen'

Onder leiding van Wouke van Scherrenburg discussiëren topmanagers en de zaal over succesfactoren en belemmeringen bij het bereiken van een topfunctie. In het forum hebben zitting Cees van der Hoeven (President Koninklijke Ahold NV), Trude Maas (President Hay Vision Society), Pepi Rozendaal (lid Raad van Bestuur KPMG), Suzanne Ekel (European Brand Development Director Monster.com) Tobias Walraven (President-directeur SNT Group NV) en Mattijs Kropholler (Corporate Senior Vice President Human Resources Getronics).

Cultuurbarometer

Professor dr. Agneta Fischer richt zich op de cultuur binnen de organisatie. Zij presenteert de door haar ontwikkelde 'cultuurbarometer'. Bedrijven die meer evenwicht nastreven in hun organisatie en met name de belemmeringen voor vrouwen willen minimaliseren, kunnen met de cultuurbarometer nagaan wat de perceptie van de organisatiecultuur is in het middenkader en aan de top en hoe die zich verhoudt tot de gewenste cultuur.

'Vrouwen zijn in alles beter'

Koos van Leeuwen, arbeidsmarktconsulent legt de relatie tussen bedrijfsimago en het aantrekken van gekwalificeerd personeel. Hij gaat daarbij ook in op elementen die bij werving en selectie het 'glazen plafond' in stand houden.

Opportunity in Bedrijf

De voorzitter van Opportunity in Bedrijf, Sybilla Dekker (directeur AWVN), opent de middag en zal in haar openingswoord ingaan op de betrokkenheid van overheid en bedrijfsleven. Tevens zal zij de balans opmaken van vijf jaar Opportunity in Bedrijf. Directeur van Opportunity in Bedrijf, Lizzy Venekamp, sluit de bijeenkomst af en ontvouwt de toekomstplannen.



Ingezonden persbericht