Politiebericht Eindhoven 21-11-2001
3e Persbericht 21 november 2001

Eindhoven: Verkrachting
Dinsdagavond tussen 22.00 en 22.30 uur is op de Tivolilaan in Eindhoven een 22-jarige vrouw uit Helmond door twee mannen verkracht. De vrouw liep naar haar auto die ze daar had geparkeerd. Achter haar kwam een lichtkleurig bestelbusje aanrijden. De vrouw werd door twee inzittenden van achteren vastgepakt en het busje in gesleurd. Daar werd zijn door twee mannen verkracht. Intussen bleef de bestuurder ( 3e man ) rondrijden. De vrouw werd na het feit weer in de buurt van de Tivolilaan uit de bestelbus gezet. De politie is in samenwerking met de afdeling Jeugd en Zedenzaken een uitgebreid onderzoek gestart. Getuigen die rond die tijd iets gezien hebben wat mogelijk met dit feit te maken kan hebben worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Brabant Zuid Oost, afdeling Jeugd en Zedenzaken of de afdeling Stratum tel. 0900 8844.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt na brand
In een woning op de Avranchelaan is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij kwam aan het licht na een brand. Een van de kinderen (4) van de bewoners had op zijn slaapkamer met vuur gespeeld waardoor brand was ontstaan. De brandweer bluste de brand. De hennepkwekerij was op zolder ondergebracht. De politie heeft de kwekerij met ongeveer 200 planten ontmanteld. Tegen de twee bewoners (34 en 37 jaar oud) wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Woensdagmiddag tussen 15.00 en 15.45 uur is op de kruising Tongelresestraat en Insulindelaan een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 11 automobilisten bekeurd die op de kruising het rode verkeerslicht negeerden.

Eindhoven: Dieven breken telefoonautomaat open
Op de Lismortel is woensdagmiddag rond 15.25 uur een 26-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Een beveiligingsbeambte van de TU betrapte twee mannen op heterdaad toen ze in een paviljoen bezig waren met het openbreken van een telefoonautomaat. Het geldbakje van de automaat hadden de twee al opengebroken. Toen ze zagen dat ze betrapt waren gingen de twee er vandoor. Met behulp van een student werd een van hen aangehouden. De ander wist de dans te ontspringen. De man is overgedragen aan de politie en op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Man bedreigd na poging diefstal van zijn brommer Woensdagmiddag rond 16.30 uur is in de Heistraat een 33-jarige Helmonder bedreigd met een mes en een schroevendraaier. De man werd er tijdens het winkelen op geattendeerd dat een man aan zijn bromfiets zat te rommelen. Hij ging direct naar buiten en zag daar een man bezig om het slot van zijn bromfiets te forceren. De dief rende weg en bleef achter enkele geparkeerde autos staan. Daar kwam een andere man de dief te hulp. Hij bedreigde het slachtoffer met een mes. De dief dreigde met een schroevendraaier. Het slachtoffer is teruggegaan en heeft de politie gewaarschuwd.