Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 111, 8 november 2001

Start discussie Centrumstudie op 21 november

BARENDRECHT Welke impulsen zijn nodig om het centrum van Barendrecht te verbeteren? Is betaald parkeren een oplossing voor de parkeerproblematiek? Hoe behouden we de eigen identiteit van het Barendrechtse centrum? Jongeren, ouderen, omwonenden, winkeliers, iedereen heeft wel een mening over het centrum. Daarom nodigt de gemeente Barendrecht belangstellenden uit om de startbijeenkomst Centrumstudie op woensdagavond 21 november in het Kruispunt bij te wonen. De wethouders Kees Silvis en Dirk Vermaat houden een tweetal korte inleidingen en er is een doorlopende presentatie 'centrum in beeld'.

Programma startbijeenkomst

Tijdens deze startbijeenkomst wordt in de combizaal van theater Het Kruispunt om 19.30 uur een korte inleiding gehouden door wethouder Kees Silvis. Om 21.00 uur wordt de lezing en discussie herhaald en is wethouder Dirk Vermaat de spreker. De inleidingen zijn in grote lijnen identiek. Wel leggen de wethouders ieder vanuit hun eigen vakgebied accenten. Kees Silvis vanuit het vakgebied ruimtelijke ordening en Dirk Vermaat vanuit het vakgebied verkeer. Na de lezing krijgt iedereen volop de gelegenheid zijn/haar ideeën kenbaar te maken. De eerste inleiding met aansluitend discussie start om 19.30 uur en wordt bij voldoende belangstelling herhaald om 21.00 uur. Aansluitend aan iedere inleiding wordt onder leiding van een gespreksleider een discussie gevoerd.

In de foyer van theater Het Kruispunt kan de presentatie 'centrum in beeld' worden bezocht. De presentatie geeft een beeld van het huidige centrum en geeft informatie over het project Centrumstudie. Hier kan iedereen de gehele avond in- en uitlopen.

De wethouders over de startbijeenkomst: "Juist omdat het Barendrechtse centrum van ons allemaal is, roepen we iedereen op om woensdag 21 november in Het Kruispunt de startbijeenkomst over het project Centrumstudie bij te wonen. Daar inforemren we mensen over de huidige stand van zaken en willen we door middel van een discussie erachter komen wat er bij de mensen speelt. Bovendien kan iedereen zijn of haar ideeën kenbaar maken. Dus, bij deze de oproep: Kom de 21e naar Het Kruispunt en laat uw mening horen. Denk mee, dit is uw kans!"

Nieuwsbrief

Om alle omwonenden te informeren over het project en de startbijeenkomst wordt volgende week in het centrumgebied huis aan huis een nieuwsbrief verspreid. In de nieuwsbrief wordt opgeroepen om middels een ideeënkaart meningen en suggesties kenbaar te maken. De nieuwsbrief ligt vanaf woensdag voor belangstellenden klaar in het gemeentehuis, de bibliotheek, het Kruispunt en bij diverse winkeliers.

De centrumstudie wordt de komende tien jaar een belangrijk project. Om het project voldoende herkenbaar te maken, is er een projectstijl ontworpen door het Barendrechtse reclamebureau Pers C B.V., organisatie in communicatie. Meer informatie over de startbijeenkomst of het project centrumstudie: Bureau Communicatie van de gemeente Barendrecht, telefoon (0180) 698 244.

Einde persbericht nummer 111