Ingezonden persbericht


90a27f.jpg90a2c1.jpg

Nieuwe versie van WebFOCUS legt de lat hoger voor business intelligence aanbieders

Innovaties in real-time informatievoorziening vergemakkelijken grootschalige uitrol en verkorten terugverdientijd

Amstelveen, 21 november 2001 Information Builders, toonaangevend in Business Intelligence oplossingen voor real-time informatiedistributie over het web, heeft een nieuwe versie van WebFOCUS geannonceerd. Deze voegt enkele opmerkelijke functies toe voor het vergemakkelijken van grootschalige implementatie en verhoging van Return on Investment (ROI).

In het huidige economische klimaat moet technologie businessinitiatieven mogelijk maken die onmiddellijk bijdragen aan het resultaat en die snelle Return on Investment realiseren. Was het gebruik van business intelligence oplossingen tot voor kort voorbehouden aan gespecialiseerde analisten en gebruikers in het backoffice, tegenwoordig is de behoefte aan business intelligence veel wijder verbreid. Het Web speelt een belangrijke rol in de grootschalige distributie van informatie. Information Builders heeft met de WebFOCUS productsuite de leiding in deze transformatie.

Onze klanten zien hun opbrengsten drastisch toenemen en hun kosten enorm dalen door het inzetten van WebFOCUS voor de distributie en het delen van informatie over bedrijfsprestaties, bedrijfsprocessen en klantenrelaties, zegt Gerald Cohen, president en medeoprichter van Information Builders. Logistiek en distributie vormt een gebied waarin we een dominante trend zien. Toonaangevende organisaties zoals Ford en FedEx gebruiken WebFOCUS applicaties om informatie en analyses te delen met leveranciers, dealers en agenten. Deze applicaties zorgen voor besparingen van miljoenen dollars met hoge ROI s .

De oorzaak dat WebFOCUS de leidende oplossing is voor grootschalige informatieverspreiding ligt daarin dat het in feite is ontwikkeld door onze klanten zelf, volgens Dave Sandel, vice president business intelligence products bij Information Builders. De nieuwe features in deze release zijn ontworpen op basis van directe input van onze vooruitstrevende klanten zoals Administaff, Sony, AllState, JP Morgan Chase, US Bank, en State Street Bank.

De nieuwe versie van WebFOCUS exploiteert Internet-technologie in vijf sleutelgebieden: gebruiksgemak, mogelijkheden voor brede distributie, snelle time-to-market, schaalbaarheid en architectuur gebaseerd op Web-technologieën.

Gebruiksgemak

De nieuwe release biedt twee verbeterde functies die ontworpen zijn om het gemak te vergroten waarmee gebruikers interactie hebben met informatie en deze rechtstreeks in bedrijfsprocessen kunnen opnemen: following


· Knowledge Mapping betekent een nieuw paradigma in informatie-analyse; het biedt gebruikers een compleet andere methodiek voor het opvragen en analyseren van informatie totaal afwijkend van traditionele BI-omgevingen waarin het gaat om functies als sorteren, samenvatten en downdrillen van samenvattingsniveau tot detailniveau binnen één bedrijfsfunctie, zoals sales of financiën. Knowledge Mapping breidt drillling-functionaliteit uit tot andere datasystemen en informatiebronnen. Om een voorbeeld te geven, omzetprestaties kunnen worden beïnvloed door aangelegenheden betreffende de productie, de klantenservice of human resources. Deze informatie bevindt zich vaak buiten het initiële BI-datamodel. Voortaan kunnen gebruikers deze informatie dynamisch relateren binnen een meer flexibele analytische omgeving. Zelfs in applicaties zoals spreadsheets of websearches kan worden gekeken met behoud van de details uit de laatste opvraging. Gebruikers zijn in staat sneller problemen op te lossen, vraagstukken te adresseren en beslissingen te nemen.

· De nieuwe Online Analytical Processing (OLAP) features ingebouwd in WebFOCUS maken het mogelijk rapportages te voorzien van ingebedde real-time functionaliteit. Hierdoor is de gebruiker in staat functionaliteit op te schalen al naar gelang de ontwikkeling van de behoefte, van eenvoudige reporting tot meer geavanceerde analyse. OLAP analyse kan nu worden uitgevoerd op elk type database, inclusief relationeel, multi-dimensioneel en legacy.
Grootschalige distributie

Drie nieuwe elementen zorgen voor uitbreiding van edWebFOCUS functionaliteit op het gebied van gepersonaliseerde, beveiligde toegang tot providesorganized approachbusiness intelligence content. Deze oplossingen beperken de kosten en verbeteren de efficiency s the bij het distribueren van meer informatie onder meer mensen.


· User Administration Services stellen gebruikers in staat om snel WebFOCUS rapportages in elke bestaande of nieuwe Web-gebaseerde applicatie in te voegen. Dankzij een eenvoudige Application Programming Interface (API) kan een ontwikkelaar onmiddellijk profijt trekken van onze beveiligde informatiedistributie-infrastructuur voor het beheer van reportdefinities en integratie van beveiliging. Deze nieuwe optie omvat de introductie van rolgebaseerde beveiliging en biedt controle over gebruikers en werkgroepen in grootschalige applicaties.

· Business Intelligence Dashboard geeft gebruikers van WebFOCUS vereenvoudigde navigatie in de rapportageomgeving. Deze BI portal interface stelt gebruikers in staat hun WebFOCUS omgeving te personaliseren en naar eigen behoefte in te richten.

· Open Application Services integreren WebFOCUS met industriestandaard Enterprise information portals - Plumtree, SharPoint, WebSphere, en Epicentric.

·Business Intelligence Dashboard simplifies user navigation, providing a customizable interface & allowing users to personalize views of reports
Snelle Deployment EnvironmentTime-to-Market

ThisWebFOCUS breidt de ontwikkelingscapaciteiten uit door de snellere uitrol van environmentesdevelopment andBI applicaties mogelijk te maken via een geïntegreerde tool voor zowel de ontwikkeling als het beheer van applicaties., addressing business problems in real time:


· Developer Studio laat de WebFOCUS ontwikkelaar applicaties snel ontwerpen, coderen en invoeren dankzijputs power of code een uitgebreide ingraphical user interface (GUI) die alle fases van de ontwikkelingscyclus ondersteunt. partsDeveloper Studio bevat ook mogelijkheden voor het definiëren van regels voor personalisatie en het beheren van breed uitgerolde BI via WebFOCUS.

·Report Painter speeds development


·Report Assistant improves ad-hoc reporting & styling

·Layout Assistant displays of multiple outputs in one page

·Dimension Builder puts OLAP in any report


·Graph Assistant displays data in fully functional graph formats

·the User Administration Services paradigm for deployment
Schaalbaarheid

WebFOCUS versterkt de reputatie van haarsuperioriteit in schaalbaarheid.


· WebFOCUS Services for Java" Environments maakt het mogelijk toepassingen onder meer mensen tegen lagere kosten per gebruiker te verspreiden

· Hangt de Java industrie standaards aan

· Verbindt WebFOCUS met grotere applicatieservers op de markt WebSphere, WebLogic, iPlanet, en IIS ServletExec

· Ondersteunt gemakkelijk meervoudige servers Optimizes use of resources via load balancing & pooling
Enhanced Presentation

Architecture Built on Web Technologies

WebFOCUS is ontwikkeld op basis van Internet technologie, en biedt informatie in de meest bruikbare formats, waardoor de waarde van informatie voor de gebruiker toeneemt terwijl hij geld bespaart.:


· Internal Cascading Stylesheets voldoen aan industriestandaards en verbeteren styling features en prestaties van BI applicaties.

· Combineren meervoudige PDF reports in een enkel PDF bestand.

· Genereert Dynamic HTML Table of Contents voor gemakkelijker navigeren in en het bekijken van rapportages.
* Geïntegreerd gebruik van XML stelt gebruikers in staat informatie te delen over verschillende applicaties en analysegebieden.
Information Builders

Information Builders is toonaangevend in Business Intelligence oplossingen voor real-time informatiedistributie over het web. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, het hart van de Amerikaanse economie en heeft 26 jaar ervaring in het helpen van bedrijven en instellingen bij het verbeteren van hun kritische bedrijfsprocessen door data te transformeren in bruikbare informatie en deze via het internet beschikbaar te stellen. Information Builders beroept zich op meer dan 11.000 implementaties wereldwijd. De meeste Fortune top 100 bedrijven en alle Amerikaanse overheidsdiensten behoren tot de klantenkring. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 professionals in dienst en realiseerde in 2000 meer dan 300 miljoen US dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

# # #

Trademarks: This press release refers to numerous products by their trade names. In most cases, their respective companies claim these designations as trademarks or registered trademarks

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis

(020) 456 33 67

marianne.jelgerhuis@ibi.nl

www.informationbuilders.nl

Theo Loth

0653 497 173

theo.loth@loth.nl