Ingezonden persbericht


-Persbericht-
Ladot overgenomen door Active ISP
Combinatie wordt de grootste Internet dienstverlener voor midden en klein bedrijf in Europa

Amsterdam, 21 November 2001 - Ladot, marktleider in Nederland op het gebied van zakelijke Internet dienstverlening met meer dan 75.000 klanten, heeft vandaag bekend gemaakt samen te gaan met Active ISP. Active ISP is één van Europa's vooraanstaande leveranciers van internet services, zoals web hosting, domeinnaam-registratie, breedband access, e-commerce en database oplossingen voor zakelijk gebruik. Het van oorsprong Noorse bedrijf heeft meer dan 60.000 websites en 270.000 geregistreerde domeinnamen in 15 Europese landen en de Verenigde Staten. De twee organisaties bundelen hun krachten om Europees marktleider te worden op het gebied van zakelijke internet services voor het midden en klein bedrijf.

Active ISP heeft reeds leidende posities in Noorwegen, Zweden en Spanje en een sterke aanwezigheid in Duitsland, Engeland, Finland en Frankrijk. "Toen wij met Active ISP in gesprek kwamen, werd onmiddellijk duidelijk hoe sterk onze visie en aanpak overeenkomen. Daarbij vullen Ladot en Active ISP elkaar perfect aan in geografische dekking", aldus Martien van Rosmalen, CEO van Ladot.

"Deze overname is een volgende stap in onze strategie de Europese Shared Web Hosting en Managed Internet Service markt te consolideren. Met Ladot hebben we nu in Nederland een belangrijk operationeel centrum van waaruit wij ons klantenbestand verder kunnen uitbreiden. Ladot's marktpositie, het ervaren Management Team en het aanvullende Microsoft technology platform, zijn de belangrijkste aanwinsten voor de toekomstige groei en winstgevendheid van Active ISP", aldus David Chartier, Chairman van Active ISP.

De aandeelhouders van Ladot (Renessence Ventures en European Capital Ventures) worden aandeelhouder van Active ISP en zullen een actieve bijdrage leveren aan het uitbouwen van de leidende rol van Active ISP in Europa.
Eric Tolsma, Managing Director van Renessence Ventures: "Wij zijn overtuigd van de waarde van Internet, voor het Europese bedrijfsleven in het bijzonder. Daarom investeren wij in bedrijven zoals Ladot en Active ISP; bedrijven die hun marktpositie verwerven door superieure dienstverlening aan hun klanten en die continuïteit garanderen door een sterke financiële ondergrond".

Financiële details van deze aandelentransactie zijn niet vrijgegeven. Active ISP

Active ISP is de grootste pan-Europese leverancier van Internet-related services zoals web hosting, domeinnaam-registratie, breedband access, e-commerce en database solutions voor het midden- en klein bedrijf. Active ISP ASA werd in mei 1998 opgericht en haar hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen. Met meer dan 60.000 websites en 270.000 geregistreerde domeinnamen, richt Active ISP zich met name op de ontwikkeling van gestandaardiseerde oplossingen met een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit.
Ladot
Ladot is een Europese business solution provider, met onder andere kapitaalkrachtige Amerikaanse aandeelhouders, gericht op de zakelijke markt. Ze biedt een integraal service pakket aan voor professionele internetoplossingen. Klanten van Ladot wordt een uitgebreid pakket van producten en diensten aangeboden om internet effectief in te zetten binnen hun bedrijfsvoering.
Renessence Ventures II bv
Renessence Ventures is een Nederlandse investeringsmaatschappij die zich richt op deelnames in Europese internet-, media en service gerichte ondernemingen. Oprichters van Renessence Ventures zijn Eric Tolsma en Nina Brink, beiden oud oprichters van World Online.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nynke Stoffers Eric
Tolsma
Paul Kok Consultants communicatie-adviseurs
Renessence Ventures
T:+31 (0) 346 217 117 T:+31
(0) 20 405 5955
F:+31 (0) 346 217 118 F:+31
(0) 20 405 3865
E: nynkestoffers@pkc.nl E:
eric@renessence.net