Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

CODA-Financials onderscheiden door Accountancy Age

Functionaliteit, ontwerp, gebruiksgemak en return-on-investment brengen CODA's financiële systemen bovenaan internationale ranglijst.

Nieuwegein, 21 november 2001 - Het financiële informatiesysteem CODA-Financials is bekroond met de Accountancy Age Award for Excellence. Het toonaangevende vaktijdschrift kende de Award toe op basis van de bevindingen van elf onafhankelijke financiële consultants. De doorslaggevende factoren voor de toekenning van de onderscheiding waren de uitgebreide functionaliteiten, de kwaliteit van het systeemontwerp, het bewezen gebruiksgemak en de bescherming van investeringen.

Accountancy Age is sinds 1969 met een oplage van 78.000 exemplaren één van de belangrijkste Europese vaktijdschriften voor financiële experts. De jaarlijkse Awards of Excellence worden door de jury toegekend in verschillende categorieën die het hele vakgebied omvatten. De Award voor CODA betreft de categorie software.

In zijn oordeel bestempelt de jury CODA-Financials tot eerste 'fast-track' systeem voor Business Intelligence ter wereld. Wat betreft de functionaliteit noemt het juryrapport vooral de mogelijkheden van samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen organisaties. Die komt tot stand dankzij de uniforme architectuur die over de hele wereld kan worden toegepast ? met de lokale valuta en conform plaatselijke wettelijke voorschriften ? terwijl centraal voortdurend real-time inzicht is in de actuele situatie van de gehele organisatie en van de afzonderlijke divisies of vestigingen. Deze 'single database' architectuur geeft samen met de geavanceerde opvraagmogelijkheden een hoog niveau van informatievoorziening waarmee aanzienlijk wordt bespaard op tijd en geld, aldus de jury. Concluderend stelt de jury dat de meeste financiële systemen voor internationale organisaties veel lokaal vereiste functionaliteiten missen, terwijl CODA-Financials alles heeft geïntegreerd in één product.

CODA
CODA is internationaal leverancier van systemen voor business intelligence, financiële informatie-voorziening en inkoop. De systemen zijn allen gebaseerd op de internet-architectuur en bieden vergaande mogelijkheden voor financial intelligence waarop bedrijfskritische besluiten kunnen worden gebaseerd. De oplossingen van CODA zijn operationeel bij ruim 2.000 organisaties over de hele wereld, waaronder ABN AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten, de verzekeringsmaatschappij Univé, Euronext (de gefuseerde aandelenbeurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs), het Nederlandse Ministerie van Algemene Zaken, IKEA, WorldCom, easyJet en P&O. Vlaggenschepen van het productportfolio zijn CODA-Financials en CODA-Procurement. Verlengstukken daarvan zijn CODA e-Finance en CODA e-Purchasing.
CODA heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en heeft vestigingen in Nederland, België, de Verenigde Staten, Singapore en Australië. Van de in totaal 400 medewerkers zijn er 60 werkzaam in de Nederlandse vestiging in Nieuwegein. CODA Plc is een volledige dochteronderneming van het aan de Londense beurs genoteerde ICT-concern Science Systems Plc. Meer informatie over CODA is te vinden op http://www.coda.com.