Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit

21 november 2001, nr. 079

Scriptieprijzen toegekend aan veelbelovende Wageningse studenten

De voorzitter van de Stichting Wagenings Universiteits Fonds, prof.dr.ir. K.J. Beek, reikt woensdagavond 21 november vier `Prof.dr.ir. C.T. de Wit'-scriptieprijzen uit aan veelbelovende studenten van Wageningen Universiteit. Zij ontvangen de prijs voor de excellente scriptie die zij in het studiejaar 2000-2001 schreven in het kader van hun doctoraalstudie. De prijs bestaat uit een geldbedrag van fl. 1.500, een oorkonde en een judicium. Bij de beoordeling van de 12 ingezonden scripties heeft de jury gelet op inhoud, compositie en vormgeving van de werkstukken. De uitreiking van de scriptieprijzen vindt plaats tijdens de Internationale Landbouwdag, die door hoofdsponsor KLV - de vereniging van academici actief in landbouw, voeding, natuur en milieu - in Wageningen is georganiseerd.

De prijswinnaars van de 'Prof.dr.ir. C.T. de Wit-scriptieprijzen 2001' zijn:

1. ir. Ries Kluskens, Milieuhygiene & MSc Geographic Information Systems, voor de scriptie 'Development of an interactive web-site to consult citizens about spatial plans' In deze scriptie staat de vraag centraal welke rol ICT en GIS kunnen spelen bij de participatie van burgers in het planningsproces.

2. ir. Elsje Oosterkamp, MSc Economics and Marketing, voor de scriptie 'Testing for market power in the world export market for whole milk powder' Centraal in de scriptie staat de vraag welke marktmacht landen bezitten die voor een bepaald goed (melkpoeder) een belangrijk aandeel hebben op de wereldmarkt.

3. ir. Hester van der Woude, Moleculaire wetenschappen, voor de scriptie: 'Biosynthesis of artemisinin: Characterisation of amorpha-4, 11-diene hydroxylases from Artemisia annua L.' In deze scriptie staat de detectie en karakterisering van een enzym centraal dat betrokken is bij de aanmaak van artemisinine, een veelbelovend antimalariamiddel dat wordt gewonnen uit een subtropische alsemsoort.

4. Karin Winkler, MSc Crop Science, voor de scriptie: Expression of generalism and specialism in the hemipteran predators Perillus bioculatus and Podisus maculiventris'. Deze scriptie handelt over experimenteel onderzoek naar twee roofinsecten (roofwantsen) die ingezet kunnen worden bij de bestrijding van Coloradokevers.

NOOT VOOR DE PERS
De uitreiking van de Prof.dr.ir. C.T. de Wit-scriptieprijzen vindt plaats op woensdag 21 november, om 19:00 uur, tijdens de Internationale Landbouwdag in het WICC, Lawickse Allee 9, Wageningen. Meer informatie: Wagenings Universiteits Fonds, tel. 0317-484054.

Behandeld door: Stafafdeling Communicatie, Gert van Maanen, tel. 0317-485003.