Gemeente Enschede

Tien nieuwe recreatiesportleiders in Enschede

Enschede, 20 november 2001

Woensdag 21 november, om 20.00 uur, nemen tien geslaagden van de cursus RSL-A (Recreatie Sportleider A) hun diploma in ontvangst in de kantine van de Pathmoshal aan de Veilingstraat. Zij ontvangen het diploma uit handen van wethouder M.J. Swart. Enschede heeft hiermee meer gekwalificeerde sportleiders die bevoegd zijn om in de wijken sportactiviteiten te organiseren.

Achttien cursisten, bijna allen werkzaam bij wijkwelzijnsinstellingen, hebben gedurende 1 jaar de opleiding RSL-A gevolgd. Deze opleiding werd georganiseerd door het Nederlands Instituut Sport en Bewegen (NISB), in samenwerking met de Gemeente Enschede. De cursus werd voor het eerst volgens een modulair systeem gegeven en daarmee heeft Enschede de landelijke primeur.
De cursusstof werd in vier aparte modules aangeboden die telkens met een deelcertificaat werden afgesloten. Hierdoor werd de gangbare uitval van cursisten voorkomen. Een gemiste module kan op deze manier immers op korte termijn weer worden ingelopen. De acht cursisten die nog niet alle deelcertificaten hebben gehaald, kunnen in de loop van 2002 hun opleiding afsluiten.

De Gemeente Enschede stimuleert mensen deel te nemen aan sportopleidingen en -cursussen, zodat er een goed gekwalificeerd sportkader beschikbaar is voor zowel sportverenigingen als andere sportaanbieders (onderwijs en welzijnsinstellingen).


---