Politiebericht Venlo 21-11-2001
Mediaberichten 21 november (12.00 uur)

Weert 8 fietsers bekeurd

WEERT De politie heeft dinsdagavond opnieuw fietsers bekeurd die zonder licht reden. Ditmaal op de St. Luciastraat. Een bekeuring zonder voor of achterlicht kost fl. 30,00. Zonder voor én achterlicht kost een bekeuring van fl. 50,00. De politie heeft wel het idee dat door de controles langzamerhand steeds meer fietsers wél met licht op rijden.

Nederweert onverzekerde auto

NEDERWEERT De politie heeft een 31-jarige man uit Vlissingen bekeurd die met een onverzekerde auto reed. De politie controleerde de man op 26 oktober, waarbij bleek dat de auto waarschijnlijk niet verzekerd was. Hij kreeg een vordering aan te tonen dat de auto wel verzekerd was. Omdat hij daar nog steeds niet aan heeft voldaan, kreeg de man een bekeuring van fl. 490,00.

Maasbracht zonder rijbewijs

MAASBRACHT De politie heeft dinsdagmiddag een 31-jarige man uit Echt bekeurd die zonder rijbewijs in een onverzekerde en niet gekeurde auto reed. Politiemensen zagen de man op de Rijksweg door een rood verkeerslicht rijden en controleerden hem daarop. Daarbij bleken de overtredingen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor de APK, het niet hebben van een rijbewijs en rijden met een onverzekerde auto. Voor het rijden door het rode licht kreeg hij een bekeuring van fl. 180,00. Zijn auto krijgt hij pas terug als die verzekerd is en als er iemand mee kan rijden die wel een rijbewijs heeft.

Blerick gezochte man meldt zich

BLERICK Een 30-jarige man uit Blerick meldde zich dinsdagavond bij de politie omdat hij het zat was. De man werd nog gezocht voor het ondergaan van een gevangenisstraf van 28 dagen en voor een geldboete van fl. 600,00 (of 12 dagen zitten). Hij is door de politie aangehouden en woensdag overgedragen aan de parketpolitie voor het uitzitten van zijn straffen.

Blerick 12 fietsers bekeurd

BLERICK Bij een verkeersonctrole heeft de politie dinsdagavond 12 fietsers bekeurd die zonder licht reden. Een bekeuring zonder voor of achterlicht kost fl. 30,00. Zonder voor én achterlicht kost een bekeuring van fl. 50,00. Verder is er een automobilist bekeurd omdat de auto fout geparkeerd stond en een ander die tegen een geslotenverklaring in reed.

Echt bedreiging jachtopzichter

ECHT Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag met een gestolen personenauto geprobeerd een jachtopzichter aan te rijden. Door opzij te springen kon de 55-jachtopzichter voorkomen dat hij zwaar gewond raakte. De man controleerde s nachts een personenauto in de gemeente Susteren. Terwijl de jachtopzichter bij zijn auto de politie belde om wat informatie, kwam de auto plotseling hard achteruit rijden en kon de jachtopzichter alleen met een grote sprong achter zijn auto, zich in veiligheid brengen. De verdachte reed daarop volgas weg, achtervolgd door de jachtopzichter. Op de Eerste Bolvennerweg trof hij de auto zonder bestuurder aan. De inmiddels gewaarschuwde politie wist al snel dat de auto als gestolen te boek stond. Twee hondengeleiders van de politie Limburg-Zuid hebben nog geprobeerd een spoor van de verdachte vinden, maar dat is niet gelukt. De auto is in beslaggenomen en de politie is een onderzoek gestart.