Geveke N.V.

Geveke deelneming Cramo neemt verhuurder in Estland over

NAARDEN - De Zweedse Geveke-deelneming Cramo AB heeft via dochteronderneming AS Ehitustöörist, de Estse verhuurder AS Ehituslaenutus volledig overgenomen. Cramo is de grootste Scandinavische en Baltische business-to-business verhuurder van machines, apparatuur en modular space. Geveke acquireerde voorjaar 2000 een 49,9% belang in deze onderneming. AS Ehituslaenutus (15 werknemers, omzet circa NLG 2 miljoen) is marktleider in het zuiden van Estland. De overname past in Gevekes strategie zich steeds meer te richten op verhuuractiviteiten.

AS Ehitustöörist, de grootste verhuurder van Estland, werd eind 2000 door Cramo geacquireerd. Met de overname van Ehituslaenutus heeft deze onderneming nu de beschikking over een landelijk dekkend netwerk en groeit het Estse marktaandeel naar zo'n 45%. Ook de activiteiten van Ehituslaenutus richten zich op de verhuur van machines voor infrastructurele werken en de bouw. De verhuurcatalogus beslaat duizenden items, van compressoren en generatoren tot pompen, steigers en losse gereedschappen.

Cramo zal zich in Estland in de komende tijd richten op het realiseren van synergievoordelen en verdere uitbreiding van het marktaandeel.

De Directie

Naarden, 21 november 2001

Voor nadere informatie:
C. Knol
CEO
Tel. +31 (0)35 6997 301

M.T.A. Beckers
COO
Tel. +31 (0)35 6997 317

Geveke nv, Gooimeer 6-35, 1411 DD Naarden, http://www.geveke.com

Geveke nv is een dienstverlenende handelsorganisatie. De onderneming legt zich daarbij - veelal op basis van exclusieve vertegenwoordiging
- toe op de inkoop, marketing, distributie, onderhoud en verhuur van een breed pakket van diesel- en gasmotoren, machines, elektronische componenten en technische verbruiksgoederen ten behoeve van de industrie, bouw en overheid.

Geveke realiseert een omzet van ca EUR 1.100 mln per jaar met ca 3.200 medewerkers. De werkmaatschappijen van Geveke zijn actief in Nederland, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, IJsland, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Moskou.
De aandelen van Geveke zijn genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.