Landelijke conferentie ' Scoren op het Digitale Trapveld'. Op woensdag 7 november bruiste het Rotterdamse Sparta-stadion van activiteiten. Vertegenwoordigers van de 126 digitale trapvelden in Nederland waren bijeen om ervaringen uit te wisselen. De trapvelden zijn begin dit jaar van start gegaan. Minister van Boxtel had gehoopt dat er nu 32 Trapvelden in Nederland actief zouden zijn. Het zijn er bijna vier keer zoveel geworden. Wat van Boxtel opviel was het enthousiasme waarmee de trapvelden van start zijn gegaan.

Haarlem was goed vertegenwoordigd met tien vertegenwoordigers van de trapvelden Slachthuisbuurt, Broedermuis en de Turkse studentenvereniging HOB. Op de conferentie hebben wij vier presentatie gegeven. Trapveld-coordinator Dik Bol gaf een algemene presentatie van Trapveld Broedermuis, Trapveldvrijwilligers Bert Swart gaf een presentatie over vrijwilligerswerk, Gemeentelijke projectleider Frits Schreuders vertelde over het de opzet van de digitale wijkkrant en het zelforganiserend vermogen van wijkbewoners en Demet Akpinar van de Turkse studentenvereniging HOB legde hun plannen uit om samen met Digitaal Trapveld Broedermuis en trapvelden in Alkmaar en Zaandam een cursus te ontwikkelen voor ouders van Turkse leerlingen.

Hoogtepunt was de uitreiking van de digitale trapveld trofee door minister van Boxtel. Er waren drie prijzen, een voor het beste trapveld, een voor de beste activiteit en een voor de beste vrijwilliger. Het beste trapveld stond in Emmen en Rietje van Luijn uit Alkmaar werd uitgeroepen tot de beste vrijwilliger.

Winnende team uit Leeuwarden.

Haarlem was genomineerd voor de beste activiteit voor har bijdrage aan de themaweek Haarleem bekent kleur. Winnaar in deze categorie was Trapveld Vrijheidswijk te Leeuwarden. De activiteit bestaat uit de begeleiding van 20 jongens tussen de 13 en 18 jaar uit alle delen van de wereld incl. Nederland, woonachtig in de Vrijheidswijk. Zij doen op het trapveld samen iedere dag hun huiswerk, downloaden gegevens van het net, maken werkstukken en chatten na afloop 'nog effe'. Elke woensdagavond krijgen ze daarnaast les in webdesign en het maken van homepages. Het heeft tot onderling begrip en acceptatie geleid. Inmiddels is hieruit de stichting van het Jongerenplatform Vrijheidswijk voortgevloeid, die naast sportactiviteiten ook vergadertechniek en beroepenvoorlichting op hun actieplan hebben staan.

Er is tijdens de conferentie flink genetwerkt en aan het eind van de dag ging iedereen tevreden naar huis.

Groep Haarlem

Oranje Nassaulaan 104
2051 HT Overveen

T 023-527 20 84
F 023-526 33 51
E meertxt@euronet.nl
I www.amnestyhaarlem.vuurwerk.nl

Giro 3872646