Ingezonden persbericht

Persbericht 21 november 2001

www.PrimeUser.com , de bron voor de nieuwste high-tech, ook voor de Nederlandse techy

Brussel, 21 november 2001 - PrimeUser.com, opgericht op 2/2/2000 en gevestigd te Brussel, verwelkomt vanaf vandaag ook de Nederlandse high-tech liefhebber.

Op www.PrimeUser.com hebben aanhangers van de nieuwste technologieën (op het vlak van IT, telecom en consumentenelektronica) toegang tot de bron. www.PrimeUser.com biedt haar bezoekers de mogelijkheid zich te informeren over de laatste technologische innovaties, deze te bespreken, uit te proberen en aan te schaffen.

Wat biedt www.PrimeUser.com ? Op de PrimeUser.com website worden verschillende soorten high-tech innovaties voorgesteld die pas op de markt zijn of nog moeten uitkomen. De nadruk ligt op nieuwe en innovatieve producten, zoals smartphones, PDA's, MP3-spelers, eBooks en GPS-handhelds. Elk product wordt voorgesteld met meerdere afbeeldingen, een compleet testverslag, de mening van de PrimeUser-redactie en opmerkingen van gebruikers.

PrimeUser heeft in de zoektocht naar nieuwe technologieën en de toepassing ervan ook naar zichzelf gekeken. De nieuwe versie van PrimeUser.com is in Zope geprogrammeerd en is op 1/11/2001 live gegaan. Hiermee werd PrimeUser.com de eerste commerciële site in België die op Zope is gebaseerd. Zope is een totaaloplossing die wordt gekenmerkt door haar gebruiksvriendelijkheid en extreme compatibiliteit.

Twee peilers: het Demo en Affiliate Programma
PrimeUser heeft twee nieuwe eigenschappen aan de site toegevoegd die de interactie met de bezoeker versterken. "High-tech liefhebbers die al ervaring hebben opgedaan met bepaalde producten hadden reeds de mogelijkheid hun bevindingen, positief of negatief, te delen met de bezoekers van PrimeUser.com. De mening van onze bezoekers vormt een belangrijk onderdeel in het creëren van een site met een toegevoegde waarde", aldus Raphaël Glassberg, mede-oprichter. Hod Keret, eveneens mede-oprichter, vervolgt: "PrimeUser.com wil dan ook in exclusiviteit een aantal producten aanbieden die door PrimeUsers (de eerste gebruikers) getest en/of aangeschaft kunnen worden, vooraleer deze op de markt verschijnen. De mogelijkheid om high-tech innovaties te testen is een onderdeel van het PrimeUser Demo-Programma dat leden in staat stelt hun mening te geven over de laatste high-tech nieuwigheden". Het Affiliate Programma zal eenieder in staat stellen informatie over de laatste high-tech te delen met hun doelgroep en daar ook een financiële vergoeding voor te ontvangen. Het Affiliate Programma is toegankelijk voor zowel zij die een webstek hebben alsmede individuen die hun vrienden, collega's en/of kenissen willen informeren over de laatste nieuwigheden.

Waarom www.PrimeUser.com ? De producten die op de website worden voorgesteld, zijn pas op de markt of moeten nog uitkomen. PrimeUser.com zal effectief producten uit haar gamma halen op het moment dat deze volledig door de conventionele kanalen worden ondersteund. Op deze manier helpt PrimeUser.com de high-tech liefhebber aan de bron te staan van technologische innovaties en deze aan te kopen op een moment dat ze nog niet of mondjesmaat in de winkels voorradig zijn. Het is deze meerwaarde die van PrimeUser.com enerzijds een centraal aanspreekpunt maakt voor consumenten die geïnteresseerd zijn in de laatste high-tech en anderzijds voor fabrikanten die een lanceerplatform voor nieuwe innovaties zoeken.

Waarom Nederland?
Nederland is een eerste stap in het internationaliseringsproces van PrimeUser.com. De expansie ligt vervat in de doelstelling om, in eerste instantie, op Europees niveau aanhangers van de laatste technologieën het productaanbod en de dienstverlening te kunnen aanbieden. "Het Internet is een medium dat zich niet snel laat beperken door de grenzen van een land. Al vanaf het begin van onze lancering hebben wij bestellingen gekregen uit Amerika, Azië en Europa. Dit is voor ons een bevestiging dat high-tech liefhebbers waar ook ter wereld als eerste het nieuwste willen hebben. PrimeUser wil ook de Nederlandse techies helpen aan de bron te staan van de nieuwste high-tech", vertelt Raphaël Glassberg.

Voor wie is www.PrimeUser.com bedoeld? PrimeUser.com richt zich in eerste instantie tot de innovators en early adopters. De eerste gebruikers die om verschillende redenen als eerste willen beschikken over technologische nieuwigheden. De redenen lopen uiteen. Er zijn mensen die het laatste voor alle anderen willen hebben. Het kunnen ook experten op het vlak van technologie zijn die de meest innovatieve of interessante toepassingen ervan willen bezitten of bedrijven die middels innovaties een concurrentieel voordeel willen behalen op de competitie. Geïnteresseerden in nieuwe technologieën zijn natuurlijk eveneens welkom.

De eerste in de wereld?
De oprichters van PrimeUser waren verrast vast te stellen dat www.PrimeUser.com de eerste website ter wereld is die een dergelijk pakket van diensten aanbiedt aan high-tech pioniers. Hod Keret verduidelijkt: "Natuurlijk is het mogelijk om nieuwigheden aan te schaffen via andere Internet-sites. Alleen is er geen enkel bedrijf tot op heden gespecialiseerd in nieuwe technologieën die bovendien de mogelijkheid biedt producten te testen voordat ze op de markt komen".

Proof of concept
PrimeUser.com heeft zich in de Belgische markt gevestigd als het toegangskanaal tot de laatste technologische nieuwigheden. PrimeUser.com genoot reeds grote interesse van de kant van eindgebruikers, fabrikanten, distributeurs en media zowel nationaal als internationaal. De introductie van de iPAQ PA-2 mp3-speler van Compaq via PrimeUser.com in de Belgische markt bewijst het vermogen van PrimeUser.com om als lanceerplatform voor de laatste high-tech innovaties te fungeren. De bereidheid van fabrikanten en distributeurs om producten als eerste ter beschikking te stellen aan de bezoekers van PrimeUser beantwoordt ten volste aan de opzet. De samenwerkingen met de magazines Groovy (Regionale Uitgeversgroep) en Business ICT (Keesing Business Media Belgium) en de portal Wanadoo.be bewijzen de kwaliteit van de publicaties en de expertise die PrimeUser heeft ontwikkeld in het vinden van de laatste high-tech innovaties. "De noodzaak aan een marktplaats voor high-tech nieuwigheden waarin alle betrokken partijen in de markt elkaar vinden, maakt PrimeUser.com's initiatief een vaste waarde binnen de ICT-markt", vertelt Pieter van Vorstenbosch, Marketing Manager.

PrimeUser.com
Met PrimeUser.com hebben aanhangers van de nieuwste technologieën en ICT innovaties toegang tot één centraal punt. PrimeUser.com biedt haar bezoekers objectieve informatie over de laatste technologische nieuwigheden, de mogelijkheid deze te bespreken, uit te proberen en aan te schaffen aan competitieve prijzen middels een beveiligd aankoopproces. Een kwalitatieve support vervolledigt de PrimeUser-ervaring.

Het PrimeUser-team nodigt alle geïnteresseerden uit voor meer informatie contact op te nemen met:

Pieter van Vorstenbosch
Marketing Manager
www.PrimeUser.com

E-mail: Pieter@PrimeUser.com Telefoon: +32 2 412 10 23
Mobiel: +32 475 544 790
Fax: +32 2 412 10 20

Werkhuizenstraat 7-9
B-1080 Brussel, België