Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.15 u) Woensdag, 21 november 2001

District Kerkrade

Kerkrade; bekeurd
De politie heeft een 45-jarige automobilist uit Geleen bekeurd met een boete van fl. 420,-. Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Hoog Anstel in Kerkrade bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Naast de boete kreeg de Geleense automobilist ook een rijverbod opgelegd.

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
De politie wilde afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Holzstraat in Kerkrade een automobilist controleren. Vermoedelijk omdat die in gaten kreeg dat de politie hem wilde controleren, verhoogde hij de snelheid van de auto, vermoedelijk om zich aan een politiecontrole te onttrekken. Daarbij negeerde hij het door de politie gegeven stopteken. Uiteindelijk stopte de automobilist op de Rolduckerstraat. De automobilist, een 44-jarige man uit Echt weigerde echter medewerking aan de politiecontrole (weigerde uit de auto te komen, de politie vermoedde alcoholgebruik doch hij weigerde terplaatse een blaastest). De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau alwaar hij medewerking weigerde aan het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed / de door de politie gegeven aanwijzingen voor het ademanalyse-onderzoek niet opvolgde. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; brandje
Afgelopen dinsdagavond, omstreeks 19.10 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan het Sun-plein in Landgraaf. Bleek dat in de achterzijde van een fietsenwinkel een kleine brand was ontstaan welke gepaard ging met flinke rookontwikkeling. Bewoners van bovengelegen flatwoningen waren gewaarschuwd om uit voorzorg hun woningen te verlaten. De brandweer heeft het brandje snel geblust. Een naastgelegen bedrijfspand heeft enige rookschade opgelopen. De oorzaak van het in de achterzijde van de fietsenwinkel ontstane brandje is nog niet duidelijk en de politie stelt daarnaar een onderzoek in.