Gemeente Breda

21-11-2001

Drie schetsontwerpen kunstwerk Van Coothplein

De gemeente Breda heeft drie kunstenaars de opdracht gegeven om een schetsontwerp te maken voor een kunstwerk op het Van Coothplein. In het voorjaar van 2002 zal het college van burgemeester en wethouders de keuze van het meest geschikte ontwerp bekendmaken.

In september 2000 is het college op advies van de Stichting Buurtbeheer Chassé Oud-Boeimeer niet akkoord gegaan met het voorstel om de definitieve opdracht aan de heer Deleu te verstrekken. Het college heeft toen besloten om een nieuwe procedure op te starten en drie kunstenaars opdracht te geven tot het maken van een nieuw schetsontwerp. De drie geselecteerde beeldende kunstenaars zijn de heren Luc Deleu, Matt Mullican en Tom Claassen.

De kunstenaars zullen de schetsontwerpen in maart 2002 aan de gemeentelijk commissie Beeldende Kunst presenteren. In overleg met de werkgroep Kunstwerk Van Coothplein zal de commissie haar advies uitbrengen aan het college. Getracht wordt om de definitieve plaatsing van het kunstwerk samen te laten vallen met de oplevering van de werkzaamheden aan de Ginnekenweg begin 2003.

Breda, 21 november 2001