Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-11-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.15 u) Woensdag, 21 november 2001

District Heerlen

Brunssum; fietsendief in kraag gevat
Een politieagent die in zijn vrije tijd / in burger met zijn hond aan het wandelen was zag afgelopen dinsdagavond dat een tweetal jongens met een op de oprit bij een woning aan de Vogelwikke in Brunssum gestalde fiets/mountainbike vandoor gingen. De agent in burger die dat niet vertrouwde belde vervolgens aan bij de woning waarna bleek dat de beide jongens de mountainbike hadden gestolen. De agent rende meteen achter het tweetal aan en wist een van hen, degene die op de mountainbike zat op de Walcundusstraat te achterhalen en in de kraag te vatten. De ander liep er vandoor en kon ontkomen. De agent in burger hield de fietsendief aan (een 16-jarige jongen uit Brunssum) en leverde hem af bij het politiebureau. De mountainbike werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook een onderzoek instelt naar de identiteit van de andere ontkomen mede-verdachte.

Brunssum/Nuth; inbraken
Afgelopen dinsdag is op diverse plaatsen in Brunssum ingebroken. In een woning aan de Boschstraat zijn inbrekers via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een computerkast gestolen. Er wordt nog nagekeken wat er nog meer is gestolen. In een tweetal appartementen aan de Wijenweg (Treebeek) hebben inbrekers dinsdag bij een inbraak in een van deze appartementen sieraden, geld en een stereo-installatie buitgemaakt en in het andere appartement een fototoestel, een versterker en een dvd-speler. Dinsdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een sporthal aan de Heugerstraat. Hier wordt nog nagegaan of er iets / wat er precies is gestolen. Bij een inbraak afgelopen dinsdagmiddag/avond in een woning aan de Naanhofsweg in Nuth (inbrekers via de achterzijde de woning binnengedrongen) hebben de inbrekers de woning doorzocht. Hier gingen inbrekers met een klein geldbedrag (zon vijftien gulden) aan de haal. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Hoensbroek; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de St.Jansstraat in Hoensbroek van een 38-jarige bestuurster van en auto uit Voerendaal bleek dat de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat de Voerendaalse vrouw ruim 1,4 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.