Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 11.50 uur) Woensdag 21 november 2001

Maastricht, fietser onder invloed:
Een 19 jarige fietser woonachtig te Maastricht is woensdagmorgen 21 november 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed op een fiets.
Een politiepatrouille zag de fietser woensdagmorgen omstreeks 01.40 uur over het Keizer Karelplein te Maastricht rijden. Bij de routinecontrole bleek dat de bestuurder naar het gebruik van alcohol rook, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. De fietser werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag wees een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 6 uur in zijn bezit.

Valkenburg, bromfietser gewond bij verkeersongeval: Een 17 jarige bromfietser uit Meerssen is dinsdagavond 20 november 2001 op Vroenhof te Valkenburg licht gewond geraakt bij een kop staart aanrijding met een personenauto.
De bromfietser reed omstreeks 18.00 uur achter een personenauto aan in de richting van Meerssen. Nadat een personenauto vanaf een oprit de weg opgereden kwam, moest de voor de bromfiets rijdende personenauto afremmen. De bromfietser die te kort op de auto reed kon hierna een aanrijding met zijn voorganger niet meer voorkomen en reed tegen de achterzijde aan. De bromfietsbestuurder werd van zijn bromfiets gelanceerd en kwam enkele meters verder op het wegdek terecht. Gewond aan een knie werd hij met een ambulance naar het academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht. Bij onderzoek bleek dat de knie zwaar gekneusd was. Na behandeling kon hij huiswaarts. Zowel de bromfiets als de personenauto en een langs de weg geparkeerde bestelauto liepen door de aanrijding schade op.