Korps: Groningen, plaats: Groningen 21-11-2001
Steekpartij kermis Vinkhuizen opgelost Woensdag 21 november 2001

Vijf verdachten aangehouden

De politie heeft het onderzoek naar een steekpartij op donderdagavond 25 oktober bij de kermis in de Groningse wijk Vinkhuizen, waarbij een 22-jarige Stadjer gewond raakte afgerond. Een 21-jarige Groninger van Antilliaanse afkomst werd aangehouden voor het steken met een mes in de rug van het slachtoffer. Daarnaast werden nog vier verdachten in de leeftijd van 15 tot en met 22 jaar aangehouden, waaronder het slachtoffer.

Aanleiding voor de schermutselingen was een woordenwisseling tussen een 18-jarige Stadjer en een 15-jarige jongen die zijn opponent met een mes bedreigde. De bedreigde jongeman belde een 22-jarige kennis die daarop ook naar de kermis toekwam. Er ontstond een vechtpartij waarbij het 22-jarige slachtoffer een 15-jarige jongen, die inmiddels deel uit maakte van een groepje, aanviel. Het slachtoffer zelf werd daarna aangevallen door een aantal uit de andere groep en liep daarbij twee steekwonden op.

Na het incident ontstond een driegende situatie tussen de groep Antilliaanse jongeren en andere toegestroomde jongeren. Na een charge van meerdere politie-eenheden die ter plaatse waren gekomen herstelde de rust uiteindelijk. De verdachten zijn gehoord voor openlijke geweldpleging en de 21-jarige man die gestoken heeft zit in de gevangenhouding.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).