Politiebericht Flevoland: District Zuid 21-11-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Winkeldiefstal met geweld
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag een 36-jarige Almeerder aangehouden voor diefstal gevolgd door geweld. De man was samen met een vrouw in een winkel aan het Heerenveenpad geweest. De vrouw had goederen meegenomen uit de winkel zonder te betalen. Het winkelpersoneel had ze in de gaten en hield ze buiten de winkel aan. Het duo verzette zich hevig waardoor er een vechtpartij ontstond. De vrouw wist te ontkomen. De man is overgedragen aan de politie. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Fietsendief aangehouden
ALMERE Dinsdagmiddag is een 22-jarige Almeerder aangehouden voor fietsendiefstal. Hij had even daarvoor op de Washingtonstraat een fiets gestolen. De eigenaar van de fiets, een 41-jarige Almeerder, had het gezien en deed aangifte bij de politie. Toen de aangever even later buiten liep zag hij de man die zijn fiets gestolen had en alarmeerde de politie. De politie heeft de man aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Ongeval op busbaan
ALMERE Een 40-jarige fietser uit Almere is dinsdagmorgen licht gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed over het Pirellipad en stak de busbaan over. Waarschijnlijk heeft hij het rode stoplicht over het hoofd gezien. De bus, die over de busbaan reed, raakte de fietser aan de achterkant. De man is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Bedrijfsongeval
ALMERE Aan de Brikweg is een 45-jarige man (woonplaats onbekend) gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Hij was met zijn arm bekneld geraakt in een landbouwmachine waarmee strobalen uit elkaar worden getrokken. De man is per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Zijn toestand is kritiek.

Verkeerstwist
ALMERE Een 17-jarige Almeerder heeft dinsdagavond aangifte gedaan tegen een nog onbekende automobilist. De jongen had even daarvoor op zijn bromfiets over de Kapitein De Langepad. Hij verklaarde dat hij geen voorrang had gekregen van een automobilist en daardoor de buitenspiegel van de auto raakte. De automobilist was hiermee kennelijk niet zo blij en achtervolgde de bromfietser. Uiteindelijk reed de auto tegen de bromfietser aan, waardoor de bromfietser ten val kwam. Een 18-jarige Almeerse, die bij de jongen achterop zat, raakte hierbij licht gewond en is voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De automobilist is zonder zich te bekommeren om het slachtoffer, doorgereden.

Openbaar dronkenschap
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor openbaar dronkenschap. Ze werd aangetroffen op de Deltastraat. Ze is ter ontnuchtering ingesloten.

Aanrijding Tussenring
ALMERE Een 28-jarige automobiliste uit Almere is dinsdagavond licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Tussenring. Ze reed vanaf de afrit van de A6 de Tussenring op en heeft daar een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn waarschijnlijk over het hoofd gezien. Ze is met nekklachten ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

Rijden onder invloed
ALMERE De politie heeft dinsdagavond een 48-jarige automobilist uit Almere op de Sluis aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 1110 ug/l (2,5 promille), dat is vijf keer de toegestane hoeveelheid. Bij nader onderzoek bleek dat zijn rijbewijs onlangs al was ingevorderd. De man is ter ontnuchtering ingesloten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd.

Eenzijdige aanrijding
ALMERE Een 43-jarige Almeerder is dinsdagnacht op de A6 bij Almeerderzand gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. Hij was door nog onbekende reden met zijn linker voorwiel in de berm geraakt, stuurde tegen, sloeg een aantal malen over de kop en kwam in de rechter berm weer op zijn wielen terecht. De man is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De auto is afgevoerd.