Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-11-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur
Winkeldief aangehouden

UTRECHT Een 35-jarige Utrechtse is dinsdagmiddag tegen zes uur in een winkel aan de Rijnkade aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw probeerde voor ruim 1.200 gulden aan leren jassen en strings te stelen.

Tijdens haar fouillering bleek de vrouw bij een andere winkel schoenen en sokken te hebben gestolen. De vrouw bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding.

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie hield dinsdagmiddag tegen vijf uur na een achtervolging twee autodieven aan. Het gaat om Utrechters van 33 en 36 jaar.

Agenten zagen op de Scherpenburglaan dat een automobilist de busbaan pakte en vervolgens het rode verkeerslicht negeerde. De achtervolging werd ingezet via het Goyplein, waarbij de bestuurder meerdere rode verkeerslichten negeerde.

Op de Hertehof reed de politieauto de gestolen auto klem, maar de bestuurder ramde de politieauto en ging er vandoor. De achtervolging werd voortgezet, maar kwam op de Vondellaan tot een einde doordat de bestuurder tegen een paal reed. De bestuurder en zijn passagier zijn direct aangehouden.

De auto was gestolen in Overvecht. De 33-jarige was al eerder aangehouden na een autodiefstal en een achtervolging. De 33-jarige bestuurder blies op het bureau 1,1 promille. Beide mannen zitten nog vast.

Internationaal gezochte man aangehouden

UTRECHT Op het Zandpad hield de politie dinsdagmiddag tegen half drie een 25-jarige man uit Kazachstan aan die internationaal gezocht werd.

De politie controleerde de auto en de inzittenden. De bestuurder bleek internationaal gesignaleerd te staan, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het is niet bekend waarvoor de man internationaal gezocht werd. Wel is bekend dat Duitsland om zijn aanhouding verzocht.

Hennepkwekerij

UTRECHT In een woning aan de Cervanteslaan trof de politie dinsdagmiddag rond half twee een professionele hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip.

De kwekerij bleek te bestaan uit 139 planten, de elektriciteit werd buiten de meter om van de Remu gestolen. De politie heeft de 36-jarige bewoner van het pand gehoord over de zaak. De planten en accessoires zijn inbeslaggenomen en vernietigd.

Taxichauffeur beroofd
UTRECHT Terwijl hij stond te plassen werd een 22-jarige Amersfoortse taxichauffeur op de Europalaan met een mes bedreigd door een man. Een andere man haalde de portemonnee van de man uit zijn auto.

De twee mannen gingen er op een bromfiets vandoor, maar de chauffeur zette de achtervolging in. Even verderop sneed hij de brommer, waarop het duo viel. De bestuurder wist er vandoor te gaan. Zijn passagier gaf na aandringen van de chauffeur de portemonnee terug. De chauffeur mist nog 250 gulden en zijn rijbewijs en deed aangifte.