Gemeente Lisse

EURONIEUWS
Productie muntpakketten klaar
De Nederlandsche Bank heeft de afgelopen maanden miljoenen pakketten met euro's samengesteld. In het Opslag- en distributiecentrum in Lelystad zijn de door De Munt geproduceerde euro's verwerkt tot de volgende pakketten, waaronder:


- 16,3 miljoen eurokits
Iedere kit bevat alle nieuwe Nederlandse euromunten en hebben een waarde van 3,88 (ofwel f 8,55). De kits zijn een kado van de Nederlandse regering aan alle mensen die in Nederland zijn ingeschreven en geregistreerd zijn in het adressenbestand van de belastingdienst. U moet geboren zijn op of vóór 31 december 1995.


- 9,4 miljoen pakketten van f 25,00
Om aan de euro te wennen, alvast enig contant geld in huis te hebben en wisselgeldproblemen bij de detailhandel te voorkomen zijn 9,45 miljoen pakketten samengesteld ter waarde van f 25,01. U kunt deze sets vanaf 14 december bij banken en verschillende winkel(keten)s kopen.

Introductiedatum nadert snel
Op 1 januari a.s. is de euro wettig betaalmiddel, op 28 januari is de gulden dat niet meer. In de tussenliggende periode (duale fase) kunt u met zowel euro's als guldens betalen. Andere belangrijke momenten rond de introductie van de euro voor u zijn onder meer:


- van 15 oktober tot 1 december houden de banken de 'spaarweken'. Iedereen wordt aangemoedigd zijn/haar contante spaargeld af te storten op de eigen bankrekening.


- tussen 3 en 7 december ontvangt u thuis een coupon waarmee u de gratis eurokit kunt afhalen.


- heeft u op 8 december nog geen coupon ontvangen en voldoet u wèl aan de voorwaarden? Bel dan de Eurolijn, telefoon: 0800-1521.


- vanaf 14 december (09.00 uur) kunt u op vertoon van de toegestuurde coupon de eurokit afhalen bij HEMA, Shell, Combi, Rabobank, Postbank, ABN Amro Bank, ING Bank, Fortis Bank of GWK.


- ook kunt u vanaf 14 december pakketten van f 25,00 kopen. De pakketten zijn te koop bij banken en detailketens.


- op 31 december kunt u voor het laatst de eurokit afhalen.

- op 1 januari 2002:

· is de euro wettig betaalmiddel

· kunt u vanaf 00.00 uur alleen nog in euro's pinnen en chippen

· geven toonbankinstellingen wisselgeld in euro's


- 27 januari 2002 is de laatste dag waarop u nog met guldens kunt betalen.


- 31 maart is de laatste dag dat u guldenmunten en biljetten gratis kunt afstorten bij uw eigen bank èn de laatste dag dat u buitenlandse biljetten uit andere eurolanden kunt omwisselen.


- van 1 april tot en met 31 december kunt u nog guldenmunten en
-biljetten omwisselen bij de banken.


- tot 1 januari 2007 kunt u nog guldenmunten inleveren bij De Nederlandsche Bank


- tot 1 januari 2032 kunt u bij De Nederlandsche Bank nog guldenbiljetten inleveren.

In de hal van het gemeentehuis vindt u verschillende folders over de Euro. Alle voorlichtingsmaterialen zijn ook te bestellen via www.euro.nl of telefonisch: 0800-1521.

Informatie afkomstig van het Nationaal Forum voor de introductie van de euro

---

WET MILIEUBEHEER

Melding
Burgemeester en wethouders hebben een melding op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer ontvangen van:


- Mink Kunststoffen V.O.F., Vennestraat 4d, (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer).

Op deze niet-vergunningplichtige inrichting zijn de algemene regels van toepassing, zoals die staan vermeld in het eerdergenoemde besluit. Concept Regionale Woonvisie Duin- en Bollenstreek Vanaf 26 november 2001 ligt het concept van de Regionale Woonvisie voor de Duin- en Bollenstreek gedurende vier weken ter inzage in de leesruimte van de afdeling Interne- en Kabinetszaken.

De Woonvisie is in de afgelopen maanden door het Samenwerkingsorgaan Duin- en Bollenstreek opgesteld. Dit is gebeurt in samenwerking met de overige regio-gemeenten, de woningcorporaties, de Stichting Regionaal Huurdersoverleg, de provincie Zuid-Holland, de Inspectie van de Volkshuisvesting en andere betrokken instanties in de Duin- en Bollenstreek.

De Regionale Woonvisie wordt in het voorjaar van 2002 vastgesteld door de verschillende gemeenteraden van de tien regio-gemeenten. Vóór die tijd hebben de inwoners en de maatschappelijke organisaties in de Duin- en Bollenstreek de gelegenheid om hun zienswijzen naar voren te brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling gebeuren en wel van 26 november tot 24 december 2001 in hun woongemeente. Reacties die na deze periode binnenkomen kunnen helaas niet meer worden meegenomen in de verdere besluitvorming.

De leesruimte van de afdeling Interne- en Kabinetszaken in het gemeentehuis, Heereweg 254, is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur en op afspraak. Het concept van deze Regionale Woonvisie ligt gedurende de inspraaktermijn tevens ter inzage bij de openbare bibliotheek.

Aanvragen om bouwvergunningen en melding van een bouwvoornemen zijn ingekomen van:

Heereweg 245-247 wijziging gevel plaatsen balkonhekken achterzijde

Loosterweg noord 2 vergroten woning met garage (wijziging op vergunning 99/5193)

Heereweg 27A - vergroten woning (wijziging op vergunning 97/6303)

Voorgenomen vrijstellingen

Zwartelaan 4A bouwen open loods

De bouwplannen liggen van 23 november t/m 20 december 2001 ter inzage.

Als u bedenkingen heeft tegen het verlenen van een vrijstelling dan kunt u dit uiterlijk 20 december 2001 en uitsluitend schriftelijk melden bij het college van burgemeester en wethouders. Verleende bouwvergunningen en positieve reacties op meldingen van een bouwvoornemen.

Poelwaai 17 vergroten woning

Ida Gerhardtstraat 10 bouwen dakopbouw
(0252) 433170.
Glad buiten?
Gelukkig hebben we nog geen last gehad van gladheid. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we er de komende maanden echter nog wel mee te maken krijgen. Wij willen u alvast op de hoogte brengen van wat u van de gemeente kunt verwachten.
De medewerkers van Openbare Werken beginnen met het strooien van zout zodra het glad wordt. Helaas kunnen zij niet overal tegelijk strooien. Er moeten prioriteiten worden gesteld. Daarom wordt er gewerkt met de volgende strooiroute.
Als eerste worden de busroutes gestrooid. Hierna zijn de hoofdwegen aan de beurt. Vervolgens worden de wijkontsluitende wegen voorzien van strooizout. Als laatste wordt op alle overige wegen gestrooid. Bij een langdurige periode van gladheid zullen ook de trottoirs worden gestrooid. Particulieren die zelf hun trottoir willen strooien, kunnen bij Openbare Werken, Vennestraat 3 gratis strooizout verkrijgen. U kunt hier terecht op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Neemt u wel zelf even een emmer of plastic zak mee om het zout in te doen.

Vernietiging inboedel Mendeldreef 116
Naar aanleiding van een huisuitzetting aan Mendeldreef 116 is de inboedel van de woning opgeslagen bij Openbare Werken. De eigenaar van de inboedel heeft zich echter nog niet gemeld. Via dit bericht vragen wij de eigenaar om de spullen te komen ophalen. Als wij over twee weken nog steeds niets hebben gehoord, dan wordt de inboedel vernietigd.

Kledinginzameling
Maandag 26 november 2001 houdt de Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa een kledinginzameling in Lisse. Er wordt vóór die datum huis-aan-huis een zak verspreid die u kunt gebruiken om de oude maar nog bruikbare kleding in te doen. Natuurlijk kunt u ook een vuilniszak gebruiken. Het is de bedoeling dat u de zak(ken) op maandagochtend aan de straat zet. In de loop van de dag haalt de stichting de zakken op.

Lisse, 21 november 2001