Seminar & Expositie Virtual Human Resource Management
2001
Trends en ontwikkelingen in modern
personeelsbeleid
21 november 2001 Triavium Nijmegen

INLEIDING
Virtual Human Resource Management
Intranet en internet zijn in. Niet alleen maken meer en meer mensen er gebruik van, ook worden de mogelijkheden en toepassingen steeds groter. In eerste instantie lijkt vooral het web met name geschikt voor commerciële doeleinden. Echter, ook voor een vakgebied als HRM begint internet inmiddels een onmisbaar instrument te worden!

Intranet/ Internet en HRM
De meest bekende internettoepassing voor personeelsmanagement is misschien wel werving en selectie. Steeds meer bedrijven gebruiken hun corporate website als medium voor arbeidsmarktcommunicatie. En met succes! Uit onderzoek blijkt dat meer dan een derde van de hoger opgeleiden internet gebruikt bij het zoeken naar een nieuwe baan. Bovendien worden de mogelijkheden van webwerving steeds uitgebreider; online sollicitatiegesprekken zijn al lang geen toekomstdroom meer. Internet en met name ook intranet bieden de personeelsmanager nog veel meer mogelijkheden om het personeelsbeleid écht strategisch te ondersteunen. Wat te denken van het optimaliseren van de interne communicatie, het vormgeven aan employabilitybeleid en zelfs het verzorgen van complete opleidingen voor het volledige personeel, dit alles met behulp van internettechnologie!

Revoluties in personeelsmanagement
Internet en intranet beginnen zich langzamerhand te ontwikkelen als onontbeerlijke tools voor de personeels-manager. Het vakgebied HRM zal hierdoor aanzienlijk veranderen. Doordat een deel van het werk geautomatiseerd kan worden, zal de personeelsmanager steeds meer tijd overhouden voor de meer strategische aspecten van zijn of haar vak. De functie van de personeelsmanager zal hierdoor alleen nog maar interessanter worden!

Voor wie bestemd?
Het seminar & expositie richt zich met name op:


* directie en algemeen management

* directeuren en managers HRM

* personeelsfunctionarissen

* hoofden opleiding

* mobiliteits- en competentiemanagers

* interne en externe adviseurs op het gebied van HRM

www.ckc-seminars.nl