Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-11-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 20 november 2001

Dagelijkse berichten

Hoogezand: inbrekers aangehouden
De politie in Hoogezand kreeg maandagnacht een melding van een inbraak in een cafetaria aan de Talmastraat in Hoogezand. Bij de komst van de politie bij de cafetaria bleek inderdaad te zijn ingebroken. Van de daders ontbrak op dat moment ieder spoor. Tijdens een onderzoek in de omgeving van de zaak kon op basis van een getuigenverklaring een 18-jarige man uit Hoogezand worden aangehouden op de Kalkwijk in zijn woonplaats. Na een gesprek met deze verdachte werd later in de nacht ook de tweede verdachte, een 20-jarige Hoogezandster, in zijn woning aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Oude Pekela: gewonde bij ongeluk
Een 19-jarige bromfietser uit Oude Pekela raakte maandagavond gewond bij een verkeersongeval op de kruising Vijverlaan Hendrik Westerstraat in zijn woonplaats. De man gaf geen voorrang aan een auto bestuurd door een 24-jarige vrouw, eveneens uit Oude Pekela. Hij werd aangereden en kwam te vallen. Met beenletsel is de man naar een ziekenhuis gebracht. Zijn brommer raakte zwaar beschadigd. De 16-jarige vriendin van de man, die achter bij hem op de brommer zat, liep geen noemenswaardig letsel op. Ook de automobiliste kwam met de schrik vrij.

Winschoten: automatenkrakers aangehouden
Wegens het stelen van geld uit parkeerautomaten heeft de politie maandagnacht in de Noorderstraat in Winschoten drie mannen aangehouden. De verdachten, een 25-jarige man uit Amsterdam, een 26-jarige man uit Roemenië en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden op heterdaad door de politie betrapt toen zij enkele hoeveelheden muntgeld verstopten in een auto met een Frans kenteken, waarbij ze kort achter elkaar arriveerden. Bij onderzoek door de politie kwam vast te staan dat een drietal parkeerautomaten in de Olieslagerstraat in Winschoten met geweld waren opengemaakt. Het geld bleek eruit te zijn ontvreemd. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Zuidhorn: kind gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op het Hoendiep in Zuidhorn is maandagmiddag een 9-jarige jongen uit Briltil gewond geraakt. Het kind kwam op zijn fiets uit de richting van zijn woonplaats en keerde plotseling om. Bij die manoeuvre werd hij aangereden door een achteropkomende auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Noordhorn. De jongen kwam te vallen en liep hoofdletsel op. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Tolbert: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op De Holm in Tolbert. Daarbij werd van 570 voertuigen de snelheid gemeten. Bijna tien procent van de 570 gecontroleerde voertuigen (54) reed harden dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur.

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt
Een bewoonster van een pand aan de Hofstraat hoorde maandagnacht geluiden in haar woning. De gewaarschuwde politie zag een vuilnisbak bij een regenpijp staan en via een plat dak was een raampje ingeslagen. Op het binnenterrein werd een 22-jarige man uit Groningen, die probeerde zich te verstoppen, aangehouden voor inbraak. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: fietsendieven betrapt
De politie betrapte maandag meerdere fietsendieven in de stad. In het Noorderplantsoen werden maandagmiddag een 15 en 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor diefstal van twee fietsen. Ze liepen met twee afgesloten fietsen richting Kerklaan. Beide jongens legden tegenstrijdige verklaringen af en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De ouders zijn geïnformeerd Een oude bekende, een 44-jarige man uit Groningen, werd maandagnacht in de Poelestraat aangehouden voor diefstal van een fiets. Hij had een fiets weggenomen en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: slapende man in gestolen auto
Aan het Holtstek lag een 37-jarige man zonder vaste verblijfplaats maandagavond in een auto te slapen. Getuigen dachten dat er wat ernstigers aan de hand was en informeerden de politie. De man bleek springlevend maar de auto waarin hij lag bleek gestolen. Hij werd aangehouden en verhoord.

Groningen: jongen (17) rijdt in pas auto
Agenten zagen maandagnacht op de Ubbo Emmiussingel een auto rijden die bijna een paar geparkeerde autos raakte. Bij controle bleek de bestuurder een 17-jarige jongen uit Veendam te zijn die zonder toestemming de wagen van zijn vader had meegenomen. Aanvankelijk gaf de jongen een valse naam op en daar krijgt hij een proces-verbaal voor evenals het rijden zonder rijbewijs.

Groningen: dronken man roept beledigende teksten Op de Grote Markt werd maandagnacht een 33-jarige Stadjer aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had in een bar discriminerende leuzen geroepen en ging daar tegenover de agenten mee door. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en werd met gepast geweld naar het bureau gebracht. Hij slaapt zijn roes uit in de cel en krijgt processen-verbaal voor bedreiging, belediging, verzet en openbare dronkenschap.

Groningen: verlichtingscontroles
Op diverse plaatsen in de stad heeft de politie verlichtingscontroles gehouden. Op de Verlengde Hereweg, Rademarkt en op de Aweg werden in totaal 79 bonnen uitgeschreven.

Groningen: dronken lieden vechten op straat
In de Sint Jansstraat werden maandagochtend twee mannen die onder invloed verkeerde aangehouden. Ze hadden in de Schoolstraat met elkaar gevochten en moesten mee naar het bureau. De 32-jarige Stadjer bleek nog drie dagen celstraf tegoed te hebben. Zijn 55-jarige opponent kreeg een overlastbon en werd heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).