Ministerie Tewerkstelling en Arbeid Belgie

Cursussen en examens voor coördinatoren van bouwplaatsen: binnenkort erkenning

Het ontwerp van koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 58 van het koninklijk besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen bevindt zich momenteel in de eindfase van de procedure tot goedkeuring en bekendmaking.

Het is de bedoeling om zo vlug mogelijk na deze bekendmaking tot de erkenning te kunnen overgaan van de cursussen van specifieke aanvullende vorming van coördinatoren inzake veiligheid en gezondheid op tijdelijke of mobiele bouwplaatsen en van de specifieke examens. Daarom roept de administratie, op voorstel van de Minister van Werkgelegenheid, de kandidaat-inrichters van zulke cursussen en examens op om haar nu reeds een informeel dossier mee te delen.

De administratie zal dit dossier voorafgaandelijk onderzoeken.

Dit voorbereidend onderzoek moet toelaten de duur te beperken van de behandeling van de officiële aanvraag tot erkenning, die elke kandidaat-inrichter, na publicatie van het besluit in het Belgisch Staatsblad, hoe dan ook moet indienen.

Teneinde de kandidaat-inrichters in staat te stellen de inhoud, het programma, enz. aan de voorwaarden van het ontwerp van koninklijk besluit te toetsen en eventueel aan te passen, kunnen zij een kopij van dit ontwerp bekomen door een eenvoudige schriftelijke aanvraag te richten aan de directeur-generaal van de Administratie van de arbeidsveiligheid, Federaal Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid, Belliardstraat 51, te 1040 Brussel. Deze aanvraag mag eveneens ingediend worden per fax (02 233 42 31) of per e-mail (raekelbm@meta.fgov.be). De identiteit, het adres en het telefoonnummer van de kandidaat-inrichter moeten duidelijk vermeld worden.