Ingezonden persbericht


Creative lanceert Video Blaster Webcam 5
Nieuw design, nieuw lenzenstelsel en sensoren geven de desktop webcam de beste "looks" en perfecte resultaten

Amsterdam, 20 november 2001 - Creative (Nasdaq:CREAF), marktleider in digitale entertainmentproducten voor de pc en het Internet, kondigt de Video Blaster WebCam 5 aan. De webcam voor mensen die op de desktop een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit eisen, zowel thuis als op kantoor.

Door gebruik te maken van componenten van hoge kwaliteit, levert de Video Blaster WebCam 5 beelden die de nieuwe norm bepalen ten aanzien van helderheid, duidelijkheid en precisie. Stilstaande beelden kunnen opgeslagen worden met een resolutie van 640x480 terwijl videobeelden kunnen worden opgenomen met een snelheid tot 30 frames per seconde.

Geraldine Lee, European Brand Manager voor Webcams bij Creative Labs Europe verklaart; "In zijn prijsklasse beantwoordt dit model aan de markteisen voor betere beeldkwaliteit door uitstekende resultaten met een reële impact. Belangrijke elementen zijn zonder meer de automatische en de manuele wit- balanscontrole.

De Video Blaster WebCam 5 zal mensen aanspreken die goede beeldkwaliteit en een moderne design wensen. Zowel thuis als op kantoor, zullen de gebruikers de uitstekende beeldkwaliteit - tijdens 'live' videoconferenties, webcasts en bij het maken van stilstaande beelden - opmerken. De Video Blaster WebCam 5 biedt een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. Door de eenvoudige installatie, de snelle pan- en tiltafstelling voor perfecte beeldpositie, en door de handige USB-aansluiting is hij ideaal voor zowel ervaren als minder ervaren gebruikers. Het meegeleverde softwarepakket bevat een foto-editing module met mogelijkheden zoals kleurwijziging en spiegelen. Prijs en beschikbaarheid
De video Blaster Webcam 5 is vanaf eind oktober leverbaar tegen een aanbevolen prijs van NLG 129,- / Euro 62,-.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internet-gericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst.

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Sanjay Korteweg
Tel. +31 (0) 20 5304339
E-mail: sanjayk@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777