Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nieuwe voorzitter Raad voor de Volksgezondheid en Zorg

Het Kabinet draagt de heer drs. F.B.M. Sanders voor als voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). Dit heeft de ministerraad vandaag besloten op voorstel van minister Borst.

De heer Sanders volgt per 1 januari de heer prof. drs. J. van Londen op, die sinds 1995 voorzitter was van de Voorlopige Raad voor de Volksgezondheid en Zorggerelateerde Dienstverlening (nu RVZ).

De heer Sanders (1958) werkt als radioloog in het Diakonessenhuis in Utrecht. Hij bekleedde diverse functies bij de Landelijke Specialisten Vereniging. Van 1997 tot 2000 was hij voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten. Ook was hij bestuurlijk actief in de Nederlandse Vereniging voor Radiologie. Van 1990 tot 1996 was hij bestuurslid en voorzitter van de Raad Beroepsopleiding Radiologisch Laboranten. Hij is lid van het Platform IPZorg en voorzitter van de Stichting VIZI. Deze organisaties hebben tot doel het gebruik van ICT in de gezondheidszorg en de totstandkoming van het elektronisch patiƫntendossier te bevorderen.

Benoeming voorzitter Raad voor de Volksgezondheid en Zorg 1. Benoeming voorzitter Raad voor de Volksgezondheid en Zorg Persbericht, 16-11-2001