Ingezonden persbericht

Persbericht

GRATIS SMS VANAF MOBIELE TELEFOON BIJ GENIE.NL
Focus Genie op betaalde diensten

Amsterdam, 20 november 2001 - Genie.nl introduceert in haar online shop GenieMobile, voordelige mobiele telefoonabonnementen waarbij SMS centraal staat. De abonnee kan elke maand gratis 150 SMS'jes versturen vanaf het mobiele toestel. Dit komt neer op een besparing tot NLG 792,00 per jaar. SMS heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen: voor veel mensen, vooral jongeren, is SMS'en al bijna belangrijker dan bellen. Voor deze doelgroep heeft Genie dit aanbod ontwikkeld. Voor informatie of het afsluiten van een abonnement kunnen geïnteresseerden terecht op http://www.genie.nl of bellen met 0800- 6 949 643 (0800-MYGENIE). Als onderdeel van de introductiecampagne verspreidt Genie.nl de komende weken huis aan huis meer dan 2,7 miljoen folders met aanvraagformulieren.

GenieMobile biedt aantrekkelijke beltarieven. Daarnaast geeft GenieMobile bij aanschaf van een abonnement zónder telefoon (SIM Only) in plaats van korting op een toestel een aanzienlijk bedrag terug aan de abonnee. Afhankelijk van het abonnement kan de teruggave tot NLG 364,16 oplopen.

"Genie's klanten zijn verwoede SMS-gebruikers," aldus Han Bartholomeus, CEO van Genie.nl. "GenieMobile is de eerste die echt inspeelt op de vraag naar SMS-gerelateerde abonnementen en wij hebben daarom hoge verwachtingen van het succes van dit SMS-aanbod. GenieMobile is een belangrijk onderdeel van onze strategie om met aansprekende betaalde diensten inkomsten te genereren en zo waarde te creëren voor mmO2."

In de toekomst zal GenieMobile regelmatig nieuwe abonnementsvormen introduceren, speciaal toegesneden op het gebruik van mobiele internetdiensten. De consument zal bij Genie.nl uiteindelijk alle zaken voor zijn mobiele telefoon via de telefoon en het internet kunnen regelen, van aankoop tot rekeningoverzicht.

Het abonnement
Consumenten kunnen kiezen voor alleen een abonnement (SIM Only met tot NLG 364,16 retour) of voor een abonnement met een nieuw toestel. In de Genie Shop is keus uit abonnementen met daarbij gratis het nieuwste Motorola model, de T191 (primeur bij Genie.nl) of met een aantrekkelijk geprijsde Nokia 3330 of 6210. Gebruikers kunnen op basis van hun belbehoefte kiezen voor een gunstig geprijsde maandelijkse Telfort Clarity-belbundel van 120, 180 of 240 belminuten. Bij elk van deze abonnementen geeft Genie 150 gratis SMS-berichten per maand. Meer informatie over tarieven en voorwaarden zijn te vinden op http://www.genie.nl.

Over Genie
Genie.nl (http://www.genie.nl, wap.genie.nl) werd in augustus 2000 in Nederland geïntroduceerd. Als open portal biedt Genie.nl vaste en mobiele internetdiensten aan iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon en toegang heeft tot internet. Het aanbod bestaat uit informatie-, communicatie-, entertainment- en m-banking en e- en m-commercediensten via web, WAP en SMS. Genie.nl breidt haar web- en WAP-portal voortdurend uit met nieuwe diensten die het leven gemakkelijker en leuker maken. Genie.nl werkt samen met de Postbank en Telfort aan een project om 500.000 Postbank-klanten m-bankieren te bieden. Genie.nl heeft momenteel ruim 700.000 geregistreerde gebruikers.

Genie, de mobiele internet divisie van mmO2, levert topkwaliteit content via haar web- en WAP-portals naar vaste en mobiele apparaten over de hele wereld. Op dit moment heeft Genie web- en WAP-portals in Duitsland, Hong-Kong, Italië, Zuid-Korea, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en een WAP-portal in Maleisië. Wereldwijd heeft Genie op dit moment meer dan 5,8 miljoen geregistreerde gebruikers.

###