Ingezonden persbericht



QUANTUM'S NIEUWE SUPERLOADER SLAAT VIJF KEER MEER DATA OP DAN ENIG ANDER

(2U) AUTOLOADER
Automatische tapelader biedt modulaire architectuur, geïntegreerd beheer en een opslagcapaciteit van 3,5TB

Bracknell (Verenigd Koningrijk), 20 november 2001 -- De Quantum DLTtape Groep introduceert de nieuwe automatische tapelader, de Quantum SuperLoader. De SuperLoader levert vijf keer meer capaciteit dan enig ander 3,5-inch-hoge (2U) automatische tapelader. De SuperLoader bevat zestien tapecartridges en heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 3,5 terabyte. De SuperLoader slaat meer gegevens op, op minder ruimte dan enig andere automatische lader. De SuperLoader is verkrijgbaar bij een Quantum SDLT 220 of DLT1 tapedrive. Eind december zijn de eerste exemplaren beschikbaar.

Het SuperLoader-systeem is uitermate geschikt voor toepassingen die een grote opslagcapaciteit vereisen en een hoge backup snelheid vereisen, daar waar ruimte, tijd en mankracht beperkt is. Quantum's SuperLoader maakt een backup van 22MB per seconde of gecomprimeerd ongeveer 79GB per uur. Dankzij de internetgebaseerde beheermogelijkheden kunnen gebruikers waar ook ter wereld, wanneer dan ook hun SuperLoader beheren.

Nieuwe mogelijkheden met SuperLoader
Dankzij het gepatenteerde robot-mechanisme biedt de SuperLoader een niet eerder vertoonde dichtheid die verspilde ruimte aanzienlijk beperkt. Zes andere patenten rusten op software, ingebouwde intelligentie en internetgebaseerd beheer. Dankzij deze kenmerken biedt de SuperLoader de volgende mogelijkheden:


· 2U (3.5-inch hoge) rekmontage voor een optimale ruimtebenutting.
· Gecomprimeerde opslagcapaciteit van 3,5 terabyte met een SDLT 220-tapedrive of 1,3 terabyte met een DLT1-tapedrive.
· Modulaire architectuur voor een snelle en gemakkelijke configuratie, service en nieuwe versies. De tapedrive, voeding, koeling en interfaces zijn in een enkele module samengevat en kunnen binnen enkele seconde worden vervangen of opgewaardeerd.

· Internetgebaseerde integratiebeheerhulpmidden voor het op afstand configureren en beheren. De Quantum SuperLoader is uitgerust met een Ethernet-aansluiting die direct toegang geeft tot de geïntegreerde internetgebaseerde beheermogelijkheden, zonder additionele interfaces of software te installeren. Met behulp van een standaard webbrowser kan een IT-medewerker de SuperLoader configureren, beheren, bewerken, fouten opsporen en opwaarderen. De SuperLoader ondersteunt de standaard Simple Network Management Protocol (SNMP) informatiebeheer-software die bij veel populaire netwerk beheerpakketten worden geleverd.
· Schaalbare capaciteit tot zestien cartridges via twee acht cartridgemagazijnen. Alle zestien cartridge zitten in twee uitneembare acht cartridgemagazijnen. Dit stelt gebruikers in staat om gemakkelijk in te stappen en gemakkelijk de opslagcapaciteit en prestatie op te waarderen naarmate de behoefte verandert.

· Mail slot voor het direct importeren en exporteren van cartridges.
· Automatische cartridge afhandeling met hoge prestaties voor snelle en betrouwbare toegang tot gegevens

· Optioneel een barcode-lezer voor het snel afhandelen van voorraadbeheer.

· Platform gericht op toekomstige ontwikkelingen van onverwachte architecturen en protocollen.

· Achterwaartse leesmogelijkheden naar miljoenen DLT-tapecartridges voor maximale bescherming van gedane investeringen.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data.

Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). Momenteel zijn er meer dan 1,7 miljoen DLT-tapedrives en 70 miljoen tapecartridges in gebruik, waarmee de DLTtape technologie de defacto standaard voor backup en archivering van bedrijfskritische data is geworden.

In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar. Meer informatie over Quantum is te vinden op www.quantum.com en over de DLT-producten op www.superdlttape.com.

Meer informatie:
Quantum Peripherals (Europe) SA
Jane Walker
e: jane.walker@quantum.com
t: 00 44 (1344) 35 35 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65