Vlaamse overheid

VLAREG - Minister Vanderpoorten opent eerste RTC West-Vlaanderen

Kortrijk - Minister opent eerste RTC West-Vlaanderen

Om de netoverschrijdende samenwerking tussen scholen en de industrie gestalte te geven heeft Marleen Vanderpoorten de figuur van de regionale technologische centra ontwikkeld. Deze centra zullen instaan voor het toeleveren en gemeenschappelijk gebruik van hoogtechnologische apparatuur die anders voor individuele scholen niet meer betaalbaar is.

De centra zullen ook instaan voor het op elkaar afstemmen van de vraag en het aanbod in stageplaatsen binnen de regio. In het algemeen worden de centra de go-between tussen het bedrijfsleven en de onderwijswereld. Zo zullen ze de co^rdinatie van individuele projecten in de regio voor hun rekening nemen.
Er zal ook een netwerk worden gecreÎerd van leerkrachten technische vakken en beroepspraktijk.

Met deze PPS wil Marleen Vanderpoorten een win- winsituatie creÎren, waardoor de noodzakelijke expertise voor de scholen voorhanden blijft en de kwaliteit van het onderwijs een kruisbestuiving krijgt vanuit het bedrijfsleven. Anderzijds kan de privÈ sector rekenen op kwalitatief optimaal opgeleide medewerkers.

Vandaag opent de minister om 10.30u in het stadhuis van Kortrijk het eerste RTC in West-Vlaanderen.

Het RTC Zuid-West-Vlaanderen zal actief zijn in de regio Kortrijk, Waregem, Izegem, Roeselare en Tielt. Dit betekent dat alle scholen gelegen in deze regio een beroep zullen kunnen doen op de diensten van het RTC. Het RTC Zuid-West-Vlaanderen is gegroeid uit een gezamenlijk initiatief van scholen uit de drie onderwijsnetten (PTI Kortrijk, VTI Kortrijk en KTA Heule).

Uniek in dit verband is de samenwerking met TOFAM (Tewerkstellings- en Opleidingsfonds Arbeiders Metaal) die mee het project megatronica (didactische productielijn) zal uitbouwen.

ots original text: Kabinet Minister Vanderpoorten, Vlaams Minister van Onderwijs en Vorming
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be

info : Nic Vandermarliere, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. (02) 553 99 11 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be