ECABO

FMG wint verkiezing Leerbedrijf van het jaar 2001

De Facility Management Group (FMG) in Amsterdam mag zich het beste Leerbedrijf van het jaar 2001 in het bank- en verzekeringswezen noemen. De financieel planner en assurantietussenpersoon biedt volgens de vakjury MBO-leerlingen uitstekende mogelijkheden voor hun beroepspraktijkvorming. De winnaar werd maandagmiddag 19 november bekendgemaakt tijdens een feestelijke finale in De Flint te Amersfoort.

Vier financiële dienstverleners haalden de landelijke finale van ECABO's verkiezing Leerbedrijf van het jaar 2001 in het bank- en verzekeringswezen. Naast de Facility Management Group waren ook VGZ Zorgverzekeraar in Tilburg, Van Lanschot Assurantiën in Den Bosch en ABN AMRO in Enschede genomineerd. De vier bedrijven kwamen uit een peloton van vijftig financiële dienstverleners, die waren voorgedragen door MBO-docenten, leerlingen, ECABO-medewerkers en de leerbedrijven zelf.

Deze vijftig organisaties hebben in het schooljaar 2000/2001 allemaal één of meer stagiairs van de MBO-opleidingen Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen begeleid. Via de verkiezing wil ECABO bestaande én potentiële leerbedrijven stimuleren om goede stages aan te bieden aan MBO-leerlingen. Bovendien wil ze de nieuwe, geïntegreerde opleiding Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen via de verkiezing meer bekendheid geven.

De jury noemde de vier eindgenomineerde bedrijven stuk voor stuk perfecte 'kweekvijvers voor financieel talent'. Het zijn leerbedrijven waar de stagiairs alle kans krijgen om zich te ontplooien en zinvolle praktijkervaring op te doen.
Winnaar Facility Management Group straalt daarbij net iets sterker dan de andere uit dat opleiden bovenal mensenwerk is. FMG ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om stageplaatsen te creëren en directeur Johan Oud probeert steeds weer de liefde voor zijn vak over te brengen op jonge mensen. Daarbij leren ze niet een beperkt repertoire van vaardigheden en kunstjes, maar krijgen ze met alle aspecten van het vak van financieel planner te maken. FMG had niet alleen de voorkeur van de jury, maar kreeg ook de meeste stemmen van de bezoekers op de speciale website: www.leerbedrijfvanhetjaar.nl

ECABO organiseerde deze eerste leerbedrijfverkiezing voor het bank- en verzekeringswezen in nauwe samenwerking met de brancheorganisaties NVB, NBVA, de Nederlandse Vereniging van Assurantietussenpersonen en het Verbond van Verzekeraars. Daarnaast participeerden het MBO-onderwijs en vakbond De Unie in de jury.

ECABO heeft de Facility Management Group ook voorgedragen voor de landelijke intersectorale verkiezing Beste Leerbedrijf 2001, die georganiseerd wordt door de stichting Beroepenpromotie Nederland. De Facility Management Group is daar inmiddels doorgedrongen tot de laatste drie. In december is de uitslag van de intersectorale verkiezing bekend.

Ter gelegenheid van de verkiezing Leerbedrijf van het jaar 2001 Banken & Verzekeringen heeft ECABO het boekje 'De beste kweekvijver voor financieel talent' uitgebracht. Het is gratis te bestellen bij Olga Bauw, telefoon 033 450 46 40, e-mail communicatie@ecabo.nl, fax 033 450 4657. Meer informatie over de verkiezing staat vanaf dinsdagmiddag 20 november op de site www.leerbedrijfvanhetjaar.nl.

ECABO
ECABO vormt een brug tussen bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Zij wil voor beide het meest inspirerende kenniscentrum zijn. Een prettige en deskundige gesprekspartner, die permanent werkt aan het gemeenschappelijke doel om voldoende aantallen goed opgeleide professionals af te leveren. ECABO doet dit onder meer door het formuleren van de landelijke diploma-eisen voor MBO-opleidingen, door de zorg voor verantwoorde praktijkleerplaatsen bij het bedrijfsleven en door het beoordelen van examenprocessen. ECABO concentreert zich op de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidssector.

Noot voor de redactie,