SP

Bivakactie daklozen voor tweede kamer

ONS LAND IS RIJKER DAN OOIT,
MAAR HET AANTAL DAK- EN THUISLOZEN GROEIT
EN DE POLITIEK? DIE GEEFT NIET THUIS !

Het Actiecomité Onderdak organiseert op dinsdag 20 november een bivak-actie om duidelijk te maken hoe hoog de nood is. In de nacht van 20 op 21 november zal het comité, samen met vertegenwoordigers van Maatschappelijke Opvang Voorzieningen en daklozen uit heel Nederland en anderen die zich het lot van daklozen aantrekken, als daklozen bivakkeren bij de Tweede Kamer (22.00-10.30 uur).

Het comité vindt dat er:

1. meer aandacht voor preventie, het voorkomen dat mensen op straat terecht komen door het verbeteren en dichten van de gaten in de geestelijke gezondheidszorg en de jeugdzorg.

2. Uitbreiding capaciteit

3. Verbetering arbeidsomstandigheden en veiligheid: aanpak hoge werkdruk, inzet meer professioneel personeel en uitvoering van de CAO.

4. Verbetering van de kwaliteit van de zorg. Erkenning dat opvang meer is dan bed, bad, brood. Meer investeringen en aandacht voor doorstroom en resocialisatie.

Het Actiecomité Onderdak, zet zich in om de dakloosheid in ons land op te lossen. Dat lijkt ambitieus, maar niemand zou in dit welvarende land toch op straat hoeven te leven?

Voor vragen kunt U contact opnemen met Daan Prevoo 06-20491210

Actiecomité Onderdak: Daan Prevoo Coördinator stichting Maatschappelijke Opvang Voorzieningen Limburg Agnes Kant Tweede Kamerlid SP - Prof. Dr. Paul Heijdendael - John Kruijsbergen ex-dakloze - Anton Kleijer coördinator stichting dak- en thuislozenopvang Harderwijk - Bert Voskuil journalist en schrijver van het boek Dakloos.

19 nov 01 16:58