STICHTING KORRELATIE

Informatielijn Seksualiteit deels ondergebracht bij Korrelatie

Vanaf heden verwijst de Informatielijn Seksualiteit van de Rutgers Stichting voor persoonlijke beantwoording van vragen naar Korrelatie. Mensen met persoonlijke vragen over bijvoorbeeld anticonceptie, zwangerschap en seksuele problemen worden doorverwezen naar telefoonnummer 0900-1450 van Korrelatie. Na een jaar proefdraaien is deze overdracht nu officieel van kracht. Hiermee heeft de Rutgers Stichting ervoor gezorgd dat de opvang van seksualiteitsvragen is gewaarborgd. Dit is onderdeel van een plan om taken van de Rutgers Stichting te handhaven door deze onder te brengen bij andere organisaties.

Vooral jongeren hebben nog steeds veel persoonlijke vragen over seksualiteit. De meeste vragen die binnenkomen gaan over voorbehoedsmiddelen en het (voorkomen van) zwangerschap: 'het condoom is gescheurd', 'ik heb de pil vergeten' of 'ik ben over tijd'. Ongeveer driekwart van de vragen is afkomstig van vrouwen. De vragen van mannen gaan met name over seksuele identiteit en seksuele functiestoornissen, zoals erectieproblemen.

De Informatielijn Seksualiteit geeft gesproken, standaard informatie over onder andere de pil en abortus. Mensen die een persoonlijk gesprek willen komen terecht bij Korrelatie. De medewerkers van Korrelatie bieden hulp of verwijzen naar de voor hun situatie meest geschikte vorm van hulpverlening. Uitgangspunt van de samenwerking is complementaire expertise. Korrelatie heeft expertise op het terrein van telefonische dienstverlening. De Rutgers Nisso Groep heeft inhoudelijke kennis en ervaring op het terrein van seksualiteitsvraagstukken.

De Informatielijn Seksualiteit 0900-9398 is 24 uur per dag bereikbaar.
Korrelatie 0900-1450 is iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 22.00 uur.


---
Noot voor de redactie,