Arcadis

PERSBERICHT

Arnhem, 20 november 2001

ARCADIS WORDT PARTNER VAN EDEL-GRASS IN KUNSTGRASPROJECT AMSTERDAM ARENA EN AFC AJAX

ARCADIS zal in opdracht van Edel-Grass BV uit Genemuiden de aanleg van de onderbouwconstructies verzorgen van de nieuw aan te leggen kunstgrasvoetbalvelden rondom en in de Amsterdam ArenA en op sportpark De Toekomst van AFC Ajax. In het contract dat afgesloten is tussen de contractpartners Amsterdam Arena/AFC Ajax, Edel-Grass, Thiolon Grass/Koninklijke Ten Cate en Rubber Recources is opgenomen dat ARCADIS in onderaanneming de uitvoering zal verzorgen van de onderbouwconstructies van de kunstgrasvelden. In de planning van de projecten is voorzien dat eerst een kunstgrasveld zal worden gerealiseerd op het trainingscomplex van AFC Ajax "De Toekomst" en tevens een kunstgrasveld gelegen naast de Amsterdam ArenA, terwijl het contract ook voorziet in vervanging van de stadionmat door een kunstgrasveld binnen nu en drie jaar. Dit laatste onder voorbehoud van goedkeuring door AFC Ajax, KNVB en internationale voetbalinstanties zoals de UEFA en FIFA voor de toepassing van kunstgrasvelden voor wedstrijden in hogere competities op nationale en internationale niveaus.

De nieuwe generatie kunstgrasvelden zijn met rubber ingestrooid en worden al langer in samenwerking met Edel-Grass door ARCADIS op de markt gebracht. De nieuw toegepaste LSR®-vezeltechniek (Low Sliding Resistance) zorgt ervoor dat bij slidings de wrijvingswarmte wordt opgenomen, waardoor spelers geen schroeiwonden kunnen oplopen. ARCADIS heeft door zijn activiteiten in de aanleg van grasvelden en kunstgrasvelden van een eerdere generatie een sterke positie opgebouwd in deze markt en beschikt over uitstekende klantcontacten.

ARCADIS en Edel-Grass realiseerden al eerder nieuwe kunstgrasvelden bij clubs in Nederland. Zo werd in augustus dit jaar bij de Hercules en Sporting in Utrecht het eerste officiele door NOC*NSF/KNVB goedgekeurde kunstgrasvoetbalveld van Nederland opgeleverd. Bij de voetbalclubs UVS in Leiden en RKTVV in Tilburg zijn met ingang van het voetbalseizoen eveneens rubberingestrooide kunstgrasvoetbalvelden in gebruik genomen. Daarnaast was ARCADIS in 2000 al betrokken bij de realisatie van het kunstgrasvoetbalveld van PSV op sportpark "De Hertgang" in Eindhoven.

Huib Sinke, binnen Nederland verantwoordelijk voor de uitvoeringactiviteiten van ARCADIS zegt over deze ontwikkeling: "De markt voor de toepassing van kunstgras in voetbalvelden komt nu goed op gang en we zien als ARCADIS prima kansen om van deze groei te profiteren. Onze sterke bestaande positie in de sportmarkt en eerdere ervaring zullen daar zeker aan bijdragen."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

ARCADIS telt 8000 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 800 miljoen genereren. We zijn resultaatgericht, investeren voortdurend in onze kennis en vaardigheden, zodat we opdrachtgevers maximale waarde kunnen bieden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes.



Arcadis