Cardio Control weer winstgevend

Cardio Control NV

Kwartaalbericht Cardio Control NV
(embargo tot 20 november, 17.30 uur)

Cardio Control weer winstgevend

Cardio Control NV uit Delft -genoteerd aan Euronext- handhaaft de eerder uitgesproken verwachting dat het lopende halfjaar met winst zal worden afgesloten. Ook voor geheel 2001 wordt een positief resultaat verwacht. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van en handel in medisch-diagnostische systemen met een hoge toegevoegde waarde.

Het derde kwartaal is afgesloten volgens budget. De omzet -exclusief incidentele bedrijfsopbrengsten- steeg in de eerste 9 maanden met ruim 60% tot bijna Euro 4 mln. Cardio Control realiseert traditioneel 40 tot 50% van de omzet in het laatste kwartaal. Dit zal naar verwachting ook dit jaar het geval zijn.

In een toelichting zegt algemeen directeur Dick G. Van Luijk: 'Cardio Control heeft een periode van verandering goed doorstaan en kan met de doorgevoerde herstructurering van de organisatie jaren vooruit. Vanaf 1 januari a.s. zullen 7 verkoopgestuurde business-units voor de verdere omzet- en winstgroei gaan zorgen. Ik zie geen reden om aan te nemen dat deze groei niet aanzienlijk zal zijn, zoals ondermeer blijkt uit de grote belangstelling voor onze deelname deze week aan de Medica in Duitsland, de grootste algemene medische vakbeurs ter wereld'.

Tijdens de Medica worden de nieuwste producten van Cardio Control gedemonstreerd, zoals twee ambulante bewakingssystemen voor de patient: het mini-holter systeem 'Recollect', waarmee de patient zelf op ieder gewenst moment ECG's kan registreren, alsmede een nieuwe module van het 'Cardio Control Workstation' waarmee 24 uur continu de bloeddruk van de patient kan worden bewaakt. Daarnaast worden de overige modules van het Workstation (Stress-ECG, Rust ECG) en diverse (cardio)-pulmonaire systemen gedemonstreerd.

Op de site www.financetelevision.nl is een recent interview beschikbaar met de heer D.G. van Luijk, algemeen directeur van Cardio Control NV. Voor meer inlichtingen:
Cardio Control NV
Drs D.G. van Luijk, algemeen directeur
Mercuriusweg 1
2624 BC Delft

Tel 015-750.5000, GSM 06.533.066.92
Fax: 015-750.5055
E-mail: info@cardiocontrol.com
Web : www.cardiocontrol.com