Ingezonden persbericht

Internet Security Systems (ISS) breidt aanbod X-Force uit met consultancy en dienstverlening

Brussel / Capelle aan den IJssel, 20 november 2001 - Internet Security Systems (Nasdaq: ISSX), wereldwijde aanbieder van beheeroplossingen voor internetbeveiliging, breidt de rol van X-Force verder uit. X-Force van ISS is een groep van beveiligingsexperts, die de basis vormt van alle beveiligingskennis van ISS. X-Force gaat nu ook consultancyservices op het gebied van beveiliging verlenen aan klanten. Daaronder vallen ook praktische beveiliging-assessments. Daarnaast gaat X-Force dagelijks via het internet rapporteren over veiligheidsrisico's. X-Force blijft gebruikers voorzien van X-Press Updates, waarin informatie wordt geboden over tegenmaatregelen voor het beschermen van netwerken, servers en desktops.

"X-Force vormt de grondslag van alle activiteiten van ISS", zegt Ken Walters, Chief Operating Officer. "Met zeven jaar ervaring op het gebied van onderzoek naar beveiligingskwetsbaarheden en -bedreigingen heeft ISS een leidende positie in kennis op dit gebied. We breiden de rol van X-Force niet alleen uit om deze waardevolle expertise in te zetten voor het leveren van beveiligingsmaatregelen voor onze producten, maar ook om on-site service te verlenen en de markt tijdig van belangrijke informatie te voorzien. Hierdoor vergroten we het bewustzijn en kunnen onze klanten de kracht van het internet volledig benutten."

Experts van X-Force leggen zich hoofdzakelijk toe op het onderzoeken, vastleggen en decoderen van de nieuwste beveiligingsissues. X-Force werkt nauw samen met ISS-technici om als eerste nieuwe preventie- en detectieproducten, alsook -services te kunnen aanbieden.

X-Force Internet Threat Intelligence Service
X-Force Internet Threat Intelligence Service is dé bron om het publiek attent te maken op en te informeren over (de status van) wereldwijde internetbedreigingen en -aanvallen. X-Force identificeert, onderzoekt en meet de ernst van bedreigingen. De bevindingen worden publiek gemaakt en voorzien van technische aanbevelingen en beschermingsstrategieen.

X-Force AlertCon
X-Force AlertCon is een graadmeter voor huidige en verwachte internetbedreigingen, en is vanaf nu beschikbaar op de website van ISS (http://www.iss.net/). X-Force AlertCon maakt deel uit van X-Force Internet Threat Intelligence Service. Het AlertCon-niveau (varierend van niveau 1 t/m 4) biedt een real-time indicatie van de internetomgeving die bedreigd wordt. Aan de hand van X-Force AlertCon kunnen gebruikers snel bepalen wat de heersende bedreiging is en de belangrijke beveiligingsdetails van de bedreiging bekijken.

Nieuwe X-Force-consultancyservices
ISS introduceert ook het X-Force Consulting Penetration Test en Exploitation Team, dat gebruikers wijst op potentieel schadelijke gaten in het netwerk en aanbevelingen doet om hun on line bescherming te verbeteren. ISS-klanten beschikken nu via dit nieuwe team van X-Force-gecertificeerde consultants over directe en on site toegang tot X-Force. Het consultancyaanbod van X-Force omvat de X-Force Penetration Test en X-Force Information Security Assessment. De X-Force Penetration Test houdt in dat gecertificeerde X-Force-consultants in een door de klant geautoriseerde aanvalsimulatie, de beveiliging van de firewall en het netwerk proberen te kraken. Ze richten zich bij deze aanval op belangrijke data en bootsen technieken na die geoefende hackers inzetten. De Information Security Assessment evalueert de effectiviteit van de beveiligingsaanpak van een klant vanuit een intern en vanuit een extern perspectief. De huidige beveiligingsarchitectuur, het beveiligingsbeleid en de -procedures worden hierbij geanalyseerd.

X-Force X-Press Updates
ISS introduceerde onlangs verschillende nieuwe X-Press Updates die tegenmaatregelen bevatten voor de automatische identificatie van nieuwe kwetsbaarheden en bedreigingen, waaronder Code Red en Nimda. ISS voorziet haar klanten sinds januari 1999 van X-Press Updates. Sinds de introductie vonden meer dan 50 X-Press Updates - met in totaal meer dan 1.000 tegenmaatregelingen - hun weg naar klanten om zodoende hun beveiliging automatisch te verbeteren.

Internet Security Systems
Internet Security Systems is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van oplossingen voor beveiligingsbeheer voor het internet. ISS beschermt zo waardevolle informatie en zorgt voor veilige en ononderbroken e-business. ISS levert inbraakdetectie- en kwetsbaarheids- analyseoplossingen en op afstand beheerde beveiligingsdiensten, strategische consultancy en opleidingen. Het bedrijf is hiermee beveiligingsleverancier voor meer dan 8.000 klanten wereldwijd, waaronder de tien grootste telecommunicatiebedrijven in de Verenigde Staten.
Internet Security Systems - opgericht in 1994 - heeft haar hoofdkantoor in Atlanta, Georgia (VS), en vestigingen in Belgie, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italie en Duitsland. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Noord-Amerika, Azie, Australie, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Meer informatie is beschikbaar op de website van ISS: www.iss.net



Ingezonden persbericht