Ingezonden persbericht


Persbericht

Leidse Kalender 2002 overhandigd aan wethouder Melanier Schultz Mark den Hartog wint voor de tweede keer Ernst & Young Fotowedstrijd

Vanmiddag (dinsdag 20 november) wordt de vijfde Leidse Kalender 2002 overhandigd aan wethouder Melanie Schultz tijdens de opening van het nieuwe kantoor van Ernst & Young.

De Ernst & Young Fotowedstrijd, die ten grondslag ligt aan de Kalender, is dit jaar gewonnen door Mark den Hartog met een foto van Molen de Valk en de Marekerk, tweede werd Hans Boogert met een foto van het Plantsoen en derde John Slijkhuis met een foto van de Beestenmarkt.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Kees Klerks (ondernemer), Victor Wijnands (Ernst & Young Leiden) en Bart in 't Veld (Leiden Promotie VVV). De jury was blij met het enorme aantal inzendingen. Vervolgens had de jury de taak uit het grote aantal inzendingen 12 winnende foto's te kiezen. De jury heeft in haar beoordeling de inzendingen getoetst op onderwerp, compositie, kwaliteit en de visuele binding met Leiden. Het resultaat is een serie van twaalf prachtige foto's die elk een eigen artistiek karakter hebben en veel vertellen over de stad Leiden en elk een plaats verdienen in op een van de kalenderbladen. De jury wenst de fotografen veel succes voor het komend jaar. Ook voor de zesde editie, die van 2002, geldt geen enkele beperking, behalve dan dat duidelijk moet zijn dat het om een Leids onderwerp gaat.

Verkoop Leidse Kalender 2002
De winnende foto's van de Ernst & Young Fotowedstrijd worden opgenomen in de Leidse Kalender 2002. De kalender is in groot (65x50cm) en klein (45x30 cm) formaat verkrijgbaar vanaf 21 november bij de gebruikelijke verkoopadressen. De grote kost f 39,95 en de kleine kost f 24,95.

Screensaver
Van de kalender verschijnt een door Grip MultiMedia geproduceerde screensaver die vanaf 20 november 2001 downloadbaar is vanaf www.leiden.nl.

Expositie Hoogheemraadschap van Rijnland
De 12 winnende foto's en een selectie van 28 foto's uit de inzendingen (totaal 40) zijn vanaf 22 november te zien in het atrium van het Hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden.


___

Voor meer informatie, het juryrapport of fotomateriaal uit de kalender kunt u contact opnemen met ondergetekende of kijken www.leiden.nl.

Met vriendelijke groet,
Leiden Promotie VVV

Frank van Leeuwen
Tel: 071-5665607
Fax: 071-5665609
E-mail: frankvanleeuwen@leidenpromotie.nl

Postadres: Postbus 662, 2300 AR LEIDEN
Bezoekadres: Korevaarstraat 2a, LEIDEN