Eicon Networks benoemt AAC Cosmos tot Eicon Solution Partner

Den Haag, 20 november 2001 - Eicon Networks heeft AAC Cosmos benoemd tot Eicon Solution Partner, vanwege de sterke positie die dit bedrijf heeft op de markt voor kleine en middelgrote bedrijven. Eicon Networks richt zich onder andere op Internettoegang (ISDN & ADSL) en de VPN- markt, en concentreert zich daarbij voornamelijk op het MKB-segment. Dit segment wordt veelal op lokaal niveau bediend, wat AAC perfect kan via haar regionale vestigingen, terwijl het bedrijf tevens beschikt over een sterke, landelijke organisatie. Naast de diverse business units, waarbij Eicon voornamelijk onder de 'Networking & Communications Solutions' unit valt, werkt AAC Cosmos ook branchegericht met de teams: Overheid, Zorg, Handel, Industrie, Educatie en Zakelijke Dienstverlening. Hierdoor kunnen deze verticale markten gerichter benaderd worden met de producten van Eicon Networks.

Eicon Networks heeft een speciaal programma ontwikkeld om partners beter te kunnen ondersteunen bij de verkoop van Eicon producten. Zij ontvangen technische training en support, productinformatie, leads, verkoop- en marketingtools, alsmede speciale kortingen. De partners van Eicon zijn veelal value added reseller of systems integrator, en zijn actief op gebieden waar de Eicon-producten de meeste toegevoegde waarde kunnen bieden. Voorbeelden hiervan zijn remote access, fax, unified messaging en Voice over IP met behulp van Eicons Media Gateways en beveiligde Internet connectiviteit. Ook kunnen het bedrijven zijn die de Eicon-kaarten actief verkopen en integreren

AAC Cosmos (www.aac.nl) is een omvangrijke Nederlandse ICT-organisatie met meer dan 600 werknemers en ruim 20 jaar ervaring. Een organisatie die gebouwd is op drie stevige fundamenten uit het verleden, te weten AAC te Helmond, Cosmos Automatisering te Valkenswaard en Reijers Computers te Eindhoven. Vier specialistische business units op het gebied van netwerken, services, trainingen en software-oplossingen stellen in hun totaaloplossingen niet de techniek, maar de mens voorop.

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van producten voor veilige Internet-connectiviteit. Tot het portfolio van het bedrijf behoren een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, beveiligde communicatie gateways, media gateways voor Voice-over-IP en unified messaging. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP's), en original equipment manufacturers (OEM's). Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.com. Eicon is een business unit van i-data international a-s. Meer informatie over i-data international a-s is te vinden op www.i-datac.com.