Vlaams Parlement

19 nov 2001

DIS-project: 'e-parliament' in het Vlaams Parlement

E-government is de hype van het ogenblik en daarbij zijn alle ogen gericht op de regeringen. Maar ook parlementen nemen hun plaats in op de elektronische snelweg. Het Vlaams Parlement werkt al geruime tijd aan een ICT-actieprogramma. Een onderdeel van dat programma is het DIS-project. DIS staat voor 'documenten- en informatiestroom'. Het project gaat uit van een externe audit die vorig jaar de informatie- en documentenstroom van het Vlaams Parlement onder de loep nam.

Hoofddoelstelling van het DIS-project is de aanlevering, verwerking, behandeling en verspreiding van parlementaire informatie zo electronisch mogelijk te laten verlopen. Daarbij moeten de Vlaamse volksvertegenwoordigers, afhankelijk van hun interesseprofiel, selectief van informatie kunnen voorzien worden.

U bent uitgenodigd op een toelichting over dit merkwaardige ICT-project. Voorzitter Norbert De Batselier en andere leden van het Bureau zullen aanwezig zijn, alsmede de twaalf Vlaamse volksvertegenwoordigers die de begeleidingscommissie (tevens proeftuin) vormen van het DIS-project.

De persconferentie grijpt plaats op donderdag 22 november 2001 om 11.30 uur in de Frans Masereelzaal van het Vlaams Parlement, Leuvenseweg 27, Brussel.

Meer informatie: (02) 552 15 53