Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.40 uur
Straatroof

UTRECHT In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 november vond op de Marnixlaan een beroving plaats waarbij vermoedelijk een vuurwapen werd gebruikt.

Omstreeks tien over één had een 37-jarige man uit Utrecht geld gepind bij een bank aan de Amsterdamsestraatweg. De man reed met zijn auto weg en werd ter hoogte van de Marnixlaan door twee mannen op een scooter gemaand te stoppen.

Een van de mannen sprak de Utrechter aan en probeerde hem af te leiden. De tweede man die achter op de scooter zat opende het portier van de auto en eiste onder bedreiging van vermoedelijk een pistool het geld dat het slachtoffer zojuist gepind had.

De man gaf het gepinde geld af waarna de verdachten op hun scooter vertrokken. Het slachtoffer probeerde nog de mannen klem te rijden. Hierbij werd de scooter geraakt en beschadigd.

Door de snelheid waarmee de beroving plaatsvond, zag het slachtoffer geen kans een signalement van de daders te geven. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade werd maandagavond een winkeldief aangehouden voor het stelen van een aantal flessen parfum.

Winkelpersoneel hield een 41-jarige man uit Utrecht al enige tijd in de gaten. De man gedroeg zich opvallend en stopte regelmatig goederen in een tas. Rond half acht verliet de man de winkel zonder de goederen af te rekenen. Buiten de winkel werd hij aangehouden door beveiligingspersoneel.

De politie heeft de Utrechter aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij een aantal parfumflessen in een geprepareerde tas had gestopt. De flessen vertegenwoordigden een waarde van enkele honderden guldens.

Wel eten, niet betalen

UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Springweg werd maandagmiddag een man aangehouden die eerst lekker had gegeten en daarna weigerde af te rekenen.

Omstreeks vier uur was de 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats de zaak binnengekomen en bestelde eten. Nadat hij zijn buik vol had wilde hij vertrekken. De medewerker vroeg de man eerst te betalen, echter dat weigerde hij. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier verklaarde hij het onzin te vinden om voor het genuttigde voedsel te betalen.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Eykmanlaan heeft de politie maandagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd.

In twee en een half uur tijd werden 1367 voertuigen gecontroleerd. Voor 187 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit. Op de Eykmanlaan geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Doorrijden na aanrijding
UTRECHT Op de Notebomenlaan vond maandagmorgen een aanrijding plaats waarbij de veroorzaker de plaats van het ongeval verliet.

Omstreeks kwart over elf zagen getuigen dat een onbekende jongen met zijn scooter een wheely maakte. Na een aantal meters verloor de jongen de macht over zijn stuur en kwam met zijn bromfiets boven op de motorkap van een geparkeerd voertuig terecht. Van de schrik bekomen, stapte de jongen weer op zijn bromfiets en reed weg. Aan het geparkeerde voertuig ontstond schade aan de motorkap en portier.