Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur
Verlichtingscontrole

WOERDEN De politie heeft op maandag 19 november op de Oostdam een verlichtingscontrole van half zes in de middag tot half zeven in de avond gehouden. Ondanks dat de meeste fietsers hun verlichting prima in orde hadden, werden zeventien fietsers bekeurd voor het feit dat dit bij hen niet zo was. Zij mochten na de bekeuring in ontvangst te hebben genomen hun weg lopend vervolgen.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Bij een op maandagavond 19 november gehouden alcoholcontrole op de Dr. Plesmanlaan zijn twee automobilisten voor het rijden onder invloed aangehouden. De controle vond van kwart voor acht tot tien uur plaats en in totaal moesten 268 bestuurders een blaastest afleggen.

Rond kwart over acht werd een 46-jarige automobilist uit Oud Zuilen aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,5 promille (590 ug/l), drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rond kwart voor negen werd een 51-jarige automobiliste uit Maarssen aangehouden. Zij blies bij de ademanalyse 0,65 promille (245 ug/l). Zij kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van één uur.