Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-11-2001

Politieberichten district Eemland noord, 10.40 uur
Poging beroving

BAARN Een onbekende man heeft maandagavond rond tien over half negen geprobeerd een 40-jarige man uit Baarn te beroven. De man uit Baarn stond bij een pinautomaat aan de Eemnesserweg geld te pinnen.

Plotseling stond achter hem de dader met een wapen in zijn hand. De man gaf zijn belager in een reflex een vuistslag in zijn gezicht. Hierop ging de dader er vandoor en sprong achterop bij een gereedstaande bromfiets en verdween in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuigen van deze poging van beroving.

Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord, tel: 0900-8844.

Snelheidscontroles

EEMNES Op de Wakkerendijk heeft de politie maandagochtend tussen half tien en twaalf uur gecontroleerd op snelheid. Van de 502 gecontroleerde bestuurders reden er 55 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.

SOEST Op de Birkstraat werd op dezelfde tijd op snelheid gecontroleerd. Hier reden 53 van de 1935 gecontroleerde voertuigen te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur waar 50 km per uur maximaal is toegestaan.

BAARN Op de Chopinlaan werd maandagochtend tussen half elf en half twaalf op snelheid gecontroleerd. Tien bestuurders van de in totaal 478 gecontroleerde voertuigen reden te snel. Eén overtreder reed tien km sneller dan de toegestane 50 km per uur.

Fietsverlichtingscontrole

EEMNES Op de Noorderlichtschool aan de Aartseveen is maandagmiddag een jaarlijkse fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden ongeveer veertig fietsen gecontroleerd waarvan er zestien niet in orde waren.

Zij hadden defecte verlichting of gladde banden.