Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 13 november 2001. Persbericht. 2001/81.

Aanleg riolering Middenstraat vertraagd

Bij de aanleg van het laatste deel van de riolering tussen de Kees de Haanstraat en de Nutsstraat in Hoogezand is geconstateerd dat er in een viertal nieuw aangelegde rioolbuizen scheurvorming is opgetreden.

Het gaat hierbij om rioolbuizen met een doorsnede van 1,25 meter die circa 5 meter diep in de grond liggen. Sinds mei van dit jaar wordt er gewerkt aan de vervanging van de riolering in de Middenstraat tussen de Kleinemeersterstraat en de Nutsstraat.

De gemeente heeft de schade gemeld bij de verzekeraar. Er vindt op dit moment een onderzoek plaats naar de oorzaak van deze scheurvorming en de omvang van het schadebedrag. Hoewel er aan de andere reeds aangelegde rioolbuizen geen schade is waargenomen, wordt een deel van de reeds aangelegde riolering (tussen de Kees de Haanstraat en de Tegenhouder) ook in dit onderzoek betrokken. Tijdens dit onderzoek zijn de werkzaamheden stilgelegd.

Vanwege de levering van nieuwe buizen zullen rioolwerkzaamheden tussen de Kees de Haanstraat en de Nutsstraat niet eerder dan begin december worden hervat. Als gevolg van de ontstane situatie zullen de werkzaamheden in plaats van december 2001 pas in het voorjaar van 2002 gereed zijn. De bewoners van de aanliggende straten zijn over deze kwestie geïnformeerd.

(top)